Και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θα λογοδοτήσει ο Λιάγκας - Εξελίξεις μετά την παρέμβαση ΕΣΡ

Και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θα λογοδοτήσει ο Λιάγκας - Εξελίξεις μετά την παρέμβαση ΕΣΡ Facebook Twitter
6

Μετά την παρέμβαση του ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στο ΣΚΑΪ και τα σχόλια για την σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, ο παρουσιαστής θα λογοδοτήσει και στο πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών.

Σύμφωνα με την Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συνεδρίαση για το ζήτημα του Γιώργου Λιάγκα, κατά την οποία αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.

Ανάμεσα στις ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Λιάγκας είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα την περασμένη Πέμπτη, όταν σύσσωμο το πάνελ διακωμώδησε την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και το θέμα έφτασε μέχρι το ΕΣΡ, που θα ασχοληθεί με την υπόθεση. 

Μετά την απολογία των δικηγόρων και των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα.

Για τα σχόλια στην εκπομπή έκανε καταγγελία το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» καθώς και, μεμονωμένα, δεκάδες πολίτες.

TV & Media
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM
Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια