Και κάπως έτσι το Interview κυκλοφορεί ξανά

Και κάπως έτσι το Interview κυκλοφορεί ξανά Facebook Twitter
0

Στον χώρο της μόδας και κυρίως σ' αυτόν των εκδόσεων -όλοι το ξέρουν- δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν: όμως χάρη στον αμερικανικό πτωχευτικό κώδικα και μερικούς μάλλον αισιόδοξους επενδυτές το θρυλικό περιοδικό Interview "αναστήθηκε" αυτή την εβδομάδα...

Το τεύχος Σεπτεμβρίου -μόλις 4 μήνες μετά την πικρή, ωστόσο αναμενόμενη είδηση της αναστολής έκδοσής του περιοδικού- έχει στο εξώφυλλο του την Ανιές Βαρντά και υπόσχεται ολική επαναφορά στη ζωή των αναγνωστών. 

Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το περιοδικό εγκαταλείφθηκε από την εκδοτική εταιρεία Brant Publications, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Peter M. Brant. Το έντυπο, χρεοκοπημένο από κάθε άποψη είχε να αντιμετωπίσει απλήρωτους εργαζόμενους και στελέχη, ενώ μόνο ο πρώην γενικός διευθυντής του Fabien Baron είχε δηλώσει ότι του όφειλαν γύρω στο μισό εκατομμύριο. 

Τον Μάιο πια, το Interview είχε υπαχθεί στο άρθρο 7 του Αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα. Τότε, χρωστούσε πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια, είχε μόλις 17.000 στις καταθέσεις του και η συνολική του αξία μετά βίας αποτιμάτο στα 25.000 δολάρια. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του είχαν μείνει απλήρωτοι και χωρίς δουλειά. 

Τέσσερις ημέρες μετά την υπαγωγή του στο άρθρο 7, ο εκδότης του περιοδικού, Jason Nikic, έστειλε ένα εσωτερικό σημείωμα, αναφέροντας ότι το περιοδικό θα επιβιώσει, επισημαίνοντας με ενθουσιασμό ότι η είδηση της χρεωκοπίας είχε φέρει στο Instagram του εντύπου γύρω στους 15.000 followers. 

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, το Interview "είδε" να βγαίνουν σε δημοπρασία τα περιουσιακά στοιχεία του, με τιμή εκκίνησης ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων. Ο Peter Brant κέρδισε τότε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία κάτω από τη νεοσυσταθείσα εταιρεία του, τη Singleton LLC, μεταβιβάζοντας της τα χρέη του περιοδικού...

Στη συνέχεια, η Singleton πώλησε την πνευματική ιδιοκτησία, τα εμπορικά σήματα, τη λίστα εγγραφών και το πολύτιμο αρχείο της στη νέα μητρική εταιρεία του περιοδικού Crystal Ball Media, η οποία συντονίζεται από την κόρη των Nikic και Brant, Kelly Brant. 

Και κάπως έτσι, το περιοδικό επέστρεψε ξανά στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με την Μπραντ, ο πατέρας της δεν κατέχει πια θέση στη νέα εκδοτική εταιρεία ή στο περιοδικό. «Δεν είναι επενδυτής στην εταιρεία και δεν έχει καμία σχέση με το έντυπο», δήλωσε, αρνούμενη ωστόσο να αποκαλύψει τα ονόματα των νέων επενδυτών. 

Την ίδια στιγμή, ο Nick Haramis παραμένει αρχισυντάκτης, αλλά ο στυλίστας της Rihanna, Mel Ottenberg, ανέλαβε το ρόλο δημιουργικού διευθυντή, αντικαθιστώντας τον Karl Templer (ο οποίος δήλωσε ότι το έντυπο του οφείλει περί τα  300.000 δολάρια, από πέρσι την άνοιξη, οπότε και αποχώρησε).

Το τεύχος Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, περιλαμβάνει συνέντευξη με τη γαλλίδα σκηνοθέτιδα Agnès Varda, ντυμένη με Gucci, και φωτογραφημένη από τον Collier Schorr. Η Varda εμφανίστηκε στην πρώτη έκδοση του Interview του Andy Warhol το 1969, οπότε η επανεκκίνηση του περιοδικού με δικό της εξώφυλλο ας θεωρηθεί και συμβολική.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: γιατί να αναβιώσει ένα περιοδικό που η τύχη του κρίθηκε και μάλιστα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις εκδόσεις στις ΗΠΑ; 

«Κατανοώ ότι υπάρχουν βαρίδια, αλλά και πολύτιμο υλικό που κουβαλά μαζί του αυτός ο τίτλος. Αλλά πρόκειται για έναν τίτλο που αξίζει να διασωθεί», κατέληξε η Nikic.

Με στοιχεία από το TheCut.com

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κακός χειρουργός» του οποίου οι πρακτικές κόστισαν ζωές γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

TV & Media / Πάολο Μακιαρίνι: Ο βίος, η πολιτεία και τα εγκλήματα του «κακού χειρουργού» στο Netflix

Με τις λέξεις «νυστέρια, έρωτες και ψέματα» το Netflix περιγράφει το αντικείμενο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που σκότωσε ασθενείς του, χωρίς ενοχές και μετά εξαφανίστηκέ - Πού βρίσκεται σήμερα
NEWSROOM
The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

TV & Media / The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Λόγω του σχετικού επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς, βλέπουν το φως λεπτομέρειες για το πώς η σημερινή πριγκίπισσα της Ουαλίας σκηνοθέτησε το να έρθει πιο κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ
NEWSROOM