Με ένα δυνατό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κυλοφορεί η καινούρια LiFO, υπενθυμίζοντας ότι στη σαρωτική νέα εποχή, υπάρχουν ακόμα φανερές και κυρίως ανύποπτες διακρίσεις εις βάρος των γυναικών.

 

Υπάρχει επίσης ένα τρομακτικό κύμα βίας και βιασμών – καθώς και ένας συστηματικός τρόπος να τις μειώνουν και να τις εκμεταλλεύονται, ως κάτι χαριτωμένο και δεύτερο.

 

Είναι αστείο, αλλά στην εποχή που μιλάμε για ρευστότητα φύλου, οι γυναίκες αμείβονται ακόμα λιγότερο από τους άντρες και συμμετέχουν στις θέσεις εξουσίας με μηδαμινά ποσοστά.

 

Με φόντο ένα εικαστικό κολάζ που δημιουργήθηκε στο ατελιέ της LiFO από ετερόκλητες εικόνες μακιγιάζ και πρόσωπα θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, το απλό και καίριο σύνθημα είναι:

 

Σου λένε ότι γιορτάζεις. Ότι είναι η μέρα σου. Ότι είσαι το όμορφο φύλο. Καλή για μάνα. Καλή για σεξ. Καλή για τις δουλειές στο σπίτι. Αλλά εσύ ξέρεις ότι στη δουλειά σε πληρώνουν λιγότερο. Σε αποκλείουν αθόρυβα από τις θέσεις ευθύνης. Σε θεωρούν κάτι χαριτωμένο και κατώτερο. Σε χτυπάνε, σε βιάζουν, σε σκοτώνουν. Ναι, είναι η μέρα σου. Αλλά για άλλον λόγο. Όχι επειδή γιορτάζεις, αλλά επειδή όλο αυτό πρέπει ν' αλλάξει.

 

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα που υπάρχει στις εσωτερικές σελίδες θα βρείτε 7 σπουδαία κείμενα για την ισότητα και τη βία κατά των γυναικών που αναλύουν κάθε πτυχή του θέματος.

 

Έτσι αποφάσισε να γιορτάσει την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το No.1  free press της Ελλάδας. Όχι άλλα πάρτι. Ας είναι αυτή η μέρα μια γιορτή για την Ισότητα και τη Διεκδίκησή της.

 

Ξεφυλλίστε τη LiFO έτσι όπως τυπώθηκε εδώ.