Η φανταστική νέα καριέρα της Άνγκελα Μέρκελ ως ντετέκτιβ

Η φανταστική νέα καριέρα της Άνγκελα Μέρκελ ως ντετέκτιβ Facebook Twitter
Miss Merkel /
0

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποχώρησή της από την πολιτική, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε χθες, Παρασκευή (12/9), στην ιταλική τηλεόραση με μια ριζικά νέα μορφή: ως γερμανίδα Μις Μαρπλ, που εξιχνιάζει φόνους συνοδευόμενη από τον τετράποδο Χέλμουτ.

Η επί μακρόν καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται ως η φανταστική ηρωίδα της Miss Merkel, μιας κωμικής περιπέτειας που έχει ήδη γίνει επιτυχία στη Γερμανία και πλέον προβάλλεται από τη δημόσια ιταλική ραδιοτηλεόραση RAI. Οπως υποδηλώνει και ο τίτλος της σειράς, πρόκειται για μια χιουμοριστική εκδοχή της ντετέκτιβ Μις Μαρπλ, που γεννήθηκε από την πένα της αγγλίδας συγγραφέως Αγκαθα Κρίστι. 

Η φανταστική νέα καριέρα της Άνγκελα Μέρκελ ως ντετέκτιβ Facebook Twitter

Βασισμένη στα μπεστ σέλερ του Γερμανού συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ, η σειρά έχει μια απλή υπόθεση: μια συνταξιούχος Μέρκελ, που εξακολουθεί να φορά το σήμα κατατεθέν της, τα χρωματιστά σακάκια και το ατίθασο μαλλί της, έχει αποσυρθεί στο Uckermark, την περιοχή της ιδιαίτερης πατρίδας της βορειοανατολικά του Βερολίνου, μαζί με τον σύζυγό της και έναν σωματοφύλακα.

Η άλλοτε πιο ισχυρή πολιτικός της Ευρώπης βαριέται την ατελείωτη κηπουρική, το ψήσιμο και την πεζοπορία και τελικά καταλήγει να ερευνά άλυτα εγκλήματα. 

«Ημουν επιτυχημένη ως πολιτικός, γιατί να μην κάνω το ίδιο και ως ντετέκτιβ;» λέει η φανταστική Μις Μέρκελ στο τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου της σειράς, με τίτλο «Θάνατος στο Κάστρο». Η τηλεοπτική Μέρκελ είναι ντυμένη με τα άμορφα σακάκια που αποτελούν σήμα κατατεθέν της γκαρνταρόμπας της, δέχεται αστεία για τη λιτή της εμφάνιση και συχνά επιδεικνύει τη γνώριμη αγανάκτηση στο βλέμμα της.

Σε μια σκηνή, η ντετέκτιβ φαίνεται να κοιτάζει μέσα από έναν μεγάλο μεγεθυντικό φακό. Σε μια άλλη πέφτει στο έδαφος για να αποφύγει ένα βαρύ αντικείμενο που πέφτει από έναν εκκλησιαστικό πύργο. 

Ο Ντέιβιντ Σάφιερ δήλωσε ότι η έμπνευσή του προήλθε από μια συνομιλία με τον ατζέντη του για το μέλλον της Μέρκελ, και αφού παρακολούθησε ένα παλιό επεισόδιο του τηλεοπτικού ντετέκτιβ Κολόμπο, από την ομώνυμη αστυνομική σειρά των δεκαετιών του 1970 και 1990. «Αυτό που με ιντριγκάρει στην περίπτωση της Μέρκελ είναι το γεγονός ότι, αν και τη γνωρίζουμε ως δημόσιο πρόσωπο εδώ και δεκαετίες, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τη ζωή της, με εξαίρεση κάποια “ψίχουλα” από το γραφείο Τύπου της – όπως ότι της αρέσει να ασχολείται με το ψήσιμο» ανέφερε ο Σάφιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Irish Times. 

Με πληροφορίες από FT, Independent

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεχωρίζει πέντε σημεία από το love story της με τον Τράβις Κέλσι 

TV & Media / Η Τέιλορ Σουίφτ ξεχωρίζει πέντε σημεία από το love story της με τον Τράβις Κέλσι 

Η εμφάνισή της στο podcast του συντρόφου της ήταν έκπληξη για τους φαν της, όμως πέρα από το νέο της άλμπουμ και τη μουσική της, η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε - για πρώτη φορά - και για τη σχέση της
LIFO NEWSROOM
Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

TV & Media / Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

Με την Αν Χάθαγουεϊ να χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη Μέριλ Στριπ να φορά ξανά τα γυαλιά της Μιράντα Πρίστλι και την Έμιλι Μπλαντ να επανέρχεται σε office siren διάθεση, η λατρεμένη ταινία μόδας επιστρέφει σχεδόν 20 χρόνια μετά
LIFO NEWSROOM