H Marie Kondo θέτει μια πρόκληση 8 εβδομάδων για να «καθαρίσετε» το μυαλό και το σπίτι σας

H Marie Kondo θέτει μια πρόκληση 8 εβδομάδων για να «καθαρίσετε» το μυαλό και το σπίτι σας Facebook Twitter
0

Η Marie Kondo, γνωστή ως Konmari, είναι σύμβουλος οργάνωσης χώρων, συγγραφέας και οικοδέσποινα τηλεοπτικών εκπομπών και υπόσχεται να «καθαρίσουμε» το μυαλό και το σπίτι μας μέσα από την μέθοδό της. 

Σημειώνεται ότι η Κόντο έχει γράψει τέσσερα βιβλία για την οργάνωση σπιτιού, τα οποία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η «γκουρού» της οργάνωσης, που συμμετέχει στο ριάλιτι του Netflix υπό τον τίτλο «Tidying Up with Marie Kondo», έθεσε στο «κοινό» της μια νέα πρόκληση, διάρκειας 8 εβδομάδων που θα βοηθήσει στο «καθάρισμα» του μυαλού και του σπιτιού για το 2021.

Με την έλευση του νέου έτους, είναι ευκαιρία σύμφωνα με την Marie Kondo, να γίνει μια νέα αρχή ξεκινώντας από το να τακτοποιήσει κάποιος το σπίτι του, επειδή όσο λιγότερο χαοτικός είναι ο χώρος διαβίωσης, τόσο πιο ευπρόσδεκτος θα είναι σε νέες ιδέες.

Η εμπνευστής του concept KonMari κυκλοφόρησε μια «Tidy Challenge» διάρκειας οκτώ εβδομάδων που αποτελείται από καθημερινές εργασίες, που υπόσχεται να αποκαταστήσει την ηρεμία και την παραγωγικότητα στο σπίτι σας, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται αρκετά διασκεδαστική. 

Σύμφωνα με την KonMari, θα εστιάζετε σε ένα θέμα κάθε εβδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα, θα εξοικειωθείτε με τα βασικά στοιχεία του KonMari και θα οραματιστείτε πώς θα θέλατε να είναι το σπίτι σας στο τέλος της πρόκλησης. Στη δεύτερη εβδομάδα, θα ξεκινήσετε να τακτοποιείτε τα ρούχα, το πρόγραμμα της τρίτης εβδομάδας περιλαμβάνει την οργάνωση βιβλίων, το πρόγραμμα της 4ης εβδομάδας, αφορά στα χαρτιά και ούτω καθεξής. Όλα έχουν, σύμφωνα με την ίδια, να κάνουν με απλά μικρά βήματα, οπότε η διαδικασία θα μοιάζει περισσότερο με μια ώθηση για μια νέα συναισθηματική κατάσταση μέσα από ένα σύνολο δουλειών.

Μέχρι την 7η εβδομάδα, θα έχετε έναν χώρο που θα μπορούσε να εγκριθεί από την Marie Kondo, αναφέρει η ίδια στο Instagram. Η τελευταία εβδομάδα σας ανταμείβει, αναφέρει η ίδια, καθώς θα διασκεδάσετε και θα γεμίσετε με αντικείμενα που προκαλούν χαρά.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

TV & Media / Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

Με την Αν Χάθαγουεϊ να χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη Μέριλ Στριπ να φορά ξανά τα γυαλιά της Μιράντα Πρίστλι και την Έμιλι Μπλαντ να επανέρχεται σε office siren διάθεση, η λατρεμένη ταινία μόδας επιστρέφει σχεδόν 20 χρόνια μετά
LIFO NEWSROOM
«A plague o' both your houses!» - Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

TV & Media / «Κατάρα και στους δυο σας!» Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

Το ξέσπασμα της ηθοποιού απέναντι στην Paramount και το CBS που αποφάσισαν να «κόψουν» την επιτυχημένη εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ επειδή τα «έβαλε με τον Τραμπ»
LIFO NEWSROOM