Οι σεναριογράφοι από Τα Φιλαράκια είχαν συμπεριλάβει αρχικά ένα αστείο για τον Τζόι, πως είναι κρυφά γκέι, αλλά τελικά «κόπηκε». 

 

Μια μόλις ημέρα πριν το πολυαναμενόμενο Friends reunion, συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια διάφορες άγνωστες λεπτομέρειες για την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά των '90s, μεταξύ άλλων πως στο προσχέδιο του «The One With Ross’s Wedding» ανέφερε ξεκάθαρα τον Τζόι ως γκέι. 

 

Στη διάρκεια του επεισοδίου, η παρέα ταξιδεύει στο Λονδίνο για τον γάμο του Ρος με την Έμιλι, αλλά η Φοίβη, που είναι έγκυος με τρίδυμα, μένει σπίτι με την Ρέιτσελ, η οποία θέλει να την φροντίσει. 

 

Σε μια από τις σκηνές, η Ρέιτσελ αρχίζει να εξηγεί πως δεν θα θα πάει στην τελετή επειδή ο Ρος είναι πρώην της και θα ήταν «άβολο», καταλήγοντας τελικά να συνειδητοποιήσει ότι είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του. 

 

Η επίμαχη φράση έρχεται όταν η Φοίβη λέει: «Νομίζαμε ότι το ήξερες! Όλοι, το ξέραμε! Μιλάμε γι'΄αυτό συνεχώς...είναι τόσο προφανές!Θεέ μου, θα ήταν σαν να λέγαμε στη Μόνικα, "Ε, σου αρέσει η καθαριότητα"». 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πρώτο προσχέδιο της σκηνής, που δημοσιεύεται στο βιβλίο με το αρχικό σενάριο των Friends, η Φοίβη υποτίθεται πως συνέχιζε με την φράση: «Ή, "Τζόι είσαι γκέι"». 

 

 

Η πρώτη σεζόν των Friends προβλήθηκε στο NBC το 1994 και απέκτησε φανατικό κοινό στις επόμενες δέκα σεζόν που ακολούθησαν. 

 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η σειρά έχει δεχθεί έντονη κριτική για την προσβλητική απεικόνιση χαρακτήρων LGBT+, μεταξύ άλλων του «μπαμπά» του Τσάντλερ, που υποδύθηκε η Κάθλιν Τέρνερ. 

 

«Μακάρι να γνώριζα τότε όσα γνωρίζω σήμερα. Θα είχα πάρει πολύ διαφορετικές αποφάσεις», είχε δηλώσει η Μάρτα Κάουφμαν, συνδημιουργός της σειράς. 

 

Με πληροφορίες από Pink News