LIVE!

Το εξώφυλλο που έβγαλε τις φεμινίστριες από τα ρούχα τους

Το εξώφυλλο που έβγαλε τις φεμινίστριες από τα ρούχα τους Facebook Twitter
10

Τις έντονες αντιδράσεις φεμινιστικών οργανώσεων έχει ξεσηκώσει το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue Hommes International και αυτό επειδή δείχνει το διάσημο μοντέλο της δεκαετίας του 90 Stephanie Seymour να αγκαλιάζεται «βίαια» από τον συνάδελφό της Marlon Teixeira.



Στα γραφεία του περιοδικού έχουν φτάσει επιστολές διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις οποίες το περιοδικό με τη φωτογραφία αυτή προωθεί τη βία κατά των γυναικών «ως πράξη αγάπης». Συγκεκριμένα οι οργανώσεις αναφέρουν ότι ο άντρας στη φωτογραφία γραπώνει πολύ βίαια τη γυναίκα και επιχειρεί να την πνίξει, ενώ εκείνη μοιάζει να το απολαμβάνει, γεγονός που παρερμηνεύει εντελώς το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε μία επιστολή: «Ο πνιγμός δεν είναι fashion statement ούτε και κάτι που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για να ανέβουν οι πωλήσεις ενός περιοδικού».



Τη φωτογραφία τράβηξε ο διάσημος φωτογράφος Terry Richardson. Οι οργανώσεις ζήτησαν να αποσυρθεί το περιοδικό από τα περίπτερα της Νέας Υόρκης και να μη ξαναχρησιμοποιήσει βίαιες εικόνες στο μέλλον.

10

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το “Heated Rivalry” στο SNL: ο Connor Storrie παρουσιάζει αύριο το Saturday Night Live

TV & Media / Από το «Heated Rivalry» στο SNL: ο Connor Storrie παρουσιάζει αύριο το Saturday Night Live

Ο Connor Storrie του “Heated Rivalry” παρουσιάζει για πρώτη φορά το Saturday Night Live στις 28 Φεβρουαρίου. Σε νέο promo της εκπομπής μπαίνει σε κωμική «μονομαχία προφορών» με τον James Austin Johnson, ενώ μουσικοί καλεσμένοι θα είναι οι Mumford & Sons.
THE LIFO TEAM