Σύγκρουση δημοσιογράφων με φόντο τις υποκλοπές

Σύγκρουση δημοσιογράφων με φόντο τις υποκλοπές Facebook Twitter
0

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε εχθές μεταξύ των δύο μέσων, insidestory και Documento, που πρωταγωνιστούν στη δημοσιογραφική ανάδειξη της υπόθεσης των υποκλοπών.

Αφορμή υπήρξε μία αναφορά του insidestory σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε με τίτλο: «Η Πτήση του Αρπακτικού», χαρακτηρίζοντας την κυριακάτικη εφημερίδα ως ταμπλόιντ, με την έννοια του κίτρινου, σκανδαλοθηρικού εντύπου και τα ρεπορτάζ της για λίστες παρακολουθούμενων ως τελετουργικό γεμάτο με σεξ, ψέματα και εκβιασμούς, χωρίς πηγές και στοιχεία:

«Στις 5 Νοεμβρίου η εφημερίδα ταμπλόιντ Documento δημοσίευσε τα πρώτα 35 ονόματα αυτού που ισχυρίζεται ότι είναι ο πλήρης κατάλογος των στόχων του Predator στην Ελλάδα. Κάθε Κυριακή ο κατάλογος συμπληρώνεται και περιλαμβάνει πλέον εν ενεργεία υπουργούς, τον στενό κύκλο ενός ισχυρού μεγιστάνα της ναυτιλίας και των μέσων ενημέρωσης, έναν δημοφιλή κωμικό, φίλους της συζύγου του πρωθυπουργού, ανώτερα στρατιωτικά στελέχη και τον πιο σεβαστό εκδότη εφημερίδας της χώρας. Ο κατάλογος συνεχίζεται. Ενώ αυτό το νέο κυριακάτικο τελετουργικό είναι γεμάτο με σεξ, ψέματα και εκβιασμούς, δεν παρέχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία και τις πηγές που χαρακτήριζαν προηγούμενες ανεξάρτητες έρευνες. Μέχρι στιγμής κανένας από τους κατονομαζόμενους δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως αν έχει μολυνθεί».

Μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ του insidestory, το οποίο υπέγραφε μεταξύ άλλων και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, αντέδρασαν άμεσα οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Ντοκουμέντο με σχόλια στο τουίτερ, τα οποία αναπαρήγαγε ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης

Στη συνέχεια παρενέβη με σχόλιο του στο τουίτερ και ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, μιλώντας αρχικά για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. 

Αυτή τη στιγμή επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και για τις #υποκλοπες. Ενώ είναι καταφανείς οι ευθύνες του Μητσοτάκη, κάποιοι δημοσιεύουν "έρευνες" για αεροπλάνα που πήγαν στο Σουδάν για να πουλήσουν το #predator. Να μιλάμε για φαντάσματα αλλά όχι για Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την παρακολούθηση από το #predator ο πόλεμος φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου με το περιβάλλον του Μαξίμου ξεκίνησε, όταν ισχυρός παράγοντας από το Μέγαρο, μπλόκαρε συνάντηση ξένων "επενδυτών" που είχε κλείσει ο δημοσιογραφος με υπουργό, έναντι 15.000 ευρώ. Μεροκάματο

Τσακώνονται μεταξύ τους οι Γαλάζιες Ακρίδες... ποιος θα φάει και πόσο 👇👇👇 https://t.co/siYKxy40qr

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης επανήλθε με νέο τουίτ μιλώντας για φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο που ξεκίνησε πόλεμο με το Μαξίμου όταν του μπλόκαραν μία δουλειά, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα. Ανέσυρε μάλιστα και παλαιότερα ρεπορτάζ του, από το 2018 όταν είχε συγκρουστεί και πάλι με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου κατηγορώντας τον για σχέσεις με πρεσβείες. 

Ο @telloglou και η μισή ομάδα του @insidestory_gr εμφανίζονται σε έγγραφα οργάνωσης που χρηματοδοτείται από το Foreign Office ότι παίρνουν εντολες από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα για επιχειρήσεις αντιρωσικης κατεύθυνσης.Στο #Documento της Κυριακής pic.twitter.com/A4LQc3ljNg

To insidestory και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου δεν έδωσαν συνέχεια στην αντιπαράθεση (ως τώρα) και δεν απάντησαν στις κατηγορίες του εκδότη και των δημοσιογράφων του Ντοκουμέντο. 

 
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ