ΣTA PODCAST THΣ LIFO

«Δεν μπορείς να ''τιμωρείς'' με την ίδια ποινή ένα δημοσιογράφο που διαφημίζει οδοντόκρεμες κι έναν που επιτίθεται στοχοποιώντας ανθρώπους»

«Δεν μπορείς να ''τιμωρείς'' με την ίδια ποινή ένα δημοσιογράφο που διαφημίζει οδοντόκρεμες κι έναν που επιτίθεται στοχοποιώντας ανθρώπους» Facebook Twitter
5

Μετά την απόφαση για διαγραφή 2 ετών απ' την ΕΣΗΕΑ, ο Δήμος Βερύκιος είχε ασκήσει έφεση και, τελικά, η ποινή άλλαξε. 

Ακολουθεί η σαρκαστική ανακοίνωση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που μόλις ήρθε στα χέρια μας:

"Eπίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας" είναι τελικά η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, για τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, σχετικά με τις ομοφοβικές επιθέσεις του κατά του συγγραφέα Κορτώ.

Αν και σε πρώτο βαθμό η απόφαση έκανε λόγο για προσωρινή διαγραφή δύο ετών, προφανώς επικράτησαν ωριμότερες και σοφότερες σκέψεις. Ως μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, και ουχί του Πειθαρχικού, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τελευταία απόφαση καθώς δεν μπορείς να «τιμωρείς» με την ίδια ποινή ένα δημοσιογράφο που διαφημίζει οδοντόκρεμες και έναν άλλον που προχωρά σε ομοφοβικές επιθέσεις στοχοποιώντας ανθρώπους για τις προσωπικές τους επιλογές.

Την ώρα πάντως που ολόκληρη η κοινωνία συνειδητοποιεί, έστω και αργά, τις επιπτώσεις της λεκτικής βίας σε συμπολίτες μας, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης μας τιμωρεί παραδειγματικά δημοσιογράφους όλων των μέσων οι οποίοι θα αναγκαστούν να ψάχνουν πινέζες για να κολλούν τη σχετική απόφαση στα Μέσα τους.

Ειμαστε βέβαιοι πως το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας δηλώνει την ευαρέσκεια του για την απόφασή αυτή που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο που τα σοφά μέλη του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ επιθυμούν να κινείται η δημοσιογραφία στη χώρα μας.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη Δημήτρης Κοτταριδης

5

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία

Πολλοί κατηγορήθηκαν ότι βγήκαν με το «αριστερόμετρο» στο χέρι για να κρίνουν τις –φαινομενικά- δικαιολογημένες εκρήξεις Κανάκη, Λιάγκα και άλλων τηλεοπτικών αστέρων, όμως ξέχασαν μερικά βασικά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ