Όνομα: Cowboy Bebop

 

Ηλικία: 23 ετών

 

Εμφάνιση: Πολύχρωμη (για κινούμενα σχέδια μιλάμε)

 

Δεν ακυρώσαμε το Νetflix μετά τα πρόσφατα ρεζιλίκια με το special του Dave Chapelle; Εντάξει, το ακυρώσαμε (νομίζω), αλλά κάτσε να σου πω τα τελευταία νέα. Αποφάσισε να κάνει μια live action μεταφορά του ιστορικού άνιμε Cowboy Bebop του Shinichirō Watanabe. Θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου. Σημείωσε την ημερομηνία.

 

ΟΜG! Δεν σε ακούω πολύ χαρούμενη ή είναι η ιδέα μου; Ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω. Γενικά, είμαι επιφυλακτική με κάθε live action μεταφορά άνιμε –ειδικά από Ιάπωνες–, αλλά βγήκε το τρέιλερ και κάπως χωνεύεται. Το καστ είναι τίμιο και πολιτικά ορθό. Aν λέει κάτι αυτό, είναι πιο ντυμένη η Faye Valentine. Τον Spike Spiegel τον παίζει ο συμπαθής John Cho (τον έχεις ξαναδεί στο Star Trek, στο Searching και σε διάφορα άλλα). Εκτός ίσως μόνο για το κούρεμα του. Είναι φρικτό! Να, δες το τρέιλερ να καταλάβεις τι εννοώ.

 

 

Καλέ, τι γκρινιάζεις; Μου άρεσε, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς με το κούρεμα. Δυστυχώς, είναι η live version του κουρέματος του άνιμε. Τέτοια μαλλιά είχε κι εκεί! Στα σοβαρά τώρα, ναι, το τρέιλερ είναι όλα τα λεφτά και φαίνεται να ακολουθούν πιστά το όραμα του Watanabe. Τους επιβλέπει κιόλας για να μην κάνουν καμιά γκάφα. Τώρα, για την υπόθεση, αν θα είναι η ίδια, επίτρεψέ μου να κρατάω μικρό καλάθι. Πρόσεξες και κάτι άλλο στο τρέιλερ;

 

Τι; Η μουσική είναι η ίδια με το άνιμε. Είναι το θρυλικό θέμα της Yoko Kano που έχει τίτλο «Tank!». Είναι τόσο αγαπημένο που ο John Cho δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν να παίξει τον ρόλο αν η Kano δεν αναλάμβανε τη μουσική και στη σειρά. Για τις ανάγκες του ορίντζιναλ σάουντρακ το ’90, η Kano είχε σχηματίσει μια μπλουζ και τζαζ μπάντα που είχε ονομάσει Seabelts. Η μουσική για το άνιμε γράφτηκε πριν ακόμη ξεκινήσουν την παραγωγή του, πριν ακόμη ο Watanabe σχεδιάσει τους χαρακτήρες. Είχε δώσει σαφείς οδηγίες για το score, αλλά η Kano έκανε τα δικά της, δηλαδή μια σειρά από συνθέσεις επηρεασμένες από την όπερα και την τζαζ. Ο Watanabe για να της τη σπάσει βάσισε έναν χαρακτήρα του άνιμε πάνω στην προσωπικότητά της. Αν και μάλλον δεν το έκανε για να την τσαντίσει. Αυτό συνηθίζει να κάνει με όλους τους ήρωές του, να παίρνει στοιχεία από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για να τους κάνει πιο αληθοφανείς.

 

Cowboy Bebop: Netflix, τι έκανες πάλι;
Το «Cowboy Bebop» είναι αυτό το υπαρξιακό άνιμε επιστημονικής φαντασίας που ήταν τρομερά δημοφιλές στην Αμερική. Μόνο που δεν είναι επιστημονική φαντασία ακριβώς, συνδυάζει στοιχεία νουάρ και γουέστερν.

 

Ωραία όλα αυτά, αλλά θύμισε μου λίγο την υπόθεση επειδή ζω στο 2021. Το Cowboy Bebop είναι αυτό το υπαρξιακό άνιμε επιστημονικής φαντασίας που ήταν τρομερά δημοφιλές στην Αμερική. Μόνο που δεν είναι επιστημονική φαντασία ακριβώς, συνδυάζει στοιχεία νουάρ και γουέστερν. Είναι η σειρά που έφερε επανάσταση στο είδος και το πέρασε σε ένα ευρύτερο κοινό, έξω από τα στενά σύνορα της Ιαπωνίας. Αφορά μια παρέα από κυνηγούς επικηρυγμένων στο μέλλον, οι οποίοι ταξιδεύουν σε ένα διαστημόπλοιο που ονομάζεται Bebop. Διαδραματίζεται το 2071, πενήντα χρόνια από ένα ατύχημα που κατέστρεψε τη Γη, αλλά επέτρεψε στους ανθρώπους να αρχίσουν να αποικούν τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Διαπραγματεύεται θέματα όπως η μοναξιά και η ανικανότητα να ξεφύγει κανείς από το παρελθόν του. Ολοκληρώθηκε σε 26 επεισόδια, έχει γυριστεί και μια ταινία, ενώ μετά την προβολή του κυκλοφόρησαν και δύο manga βασισμένα σε αυτό. Θεωρείται το καλύτερο άνιμε όλων των εποχών, και καλά. 

 

Χρειάζεται να ξέρουμε κάτι άλλο γι’ αυτό; Ναι! Να ξέρεις ότι το άνιμε προβάλλεται αυτήν τη στιγμή στο Netflix. Μπορείς να το δεις για να είσαι έτοιμος να κράξεις άνετα μετά το live action, αν αποδειχτεί άθλιο. Επίσης, καλό είναι να προτιμήσεις την dubbed εκδοχή του. Είναι μια από τις καλύτερες μεταγλωττίσεις που έχουν γίνει σε αγγλικά σε άνιμε – οι περισσότερες είναι χάλια. Εδώ θα πω ότι κατά την άποψή μου δεν πλησιάζει το παλιό «Berserk», αλλά τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά. Σου βάζω και τους τίτλους έναρξης και των δύο, για να δεις πόσο πιστά το έχουν αντιγράψει μέχρι στιγμής.

 

Cowboy Bebop – Opening Theme – Tank!

 

Cowboy Bebop | Opening Credits | Netflix

 

Τι να πεις: Καμιά εκδοχή δεν μπορεί να πάει πέρα από το «Τank!»

 

Τι να μην πεις: Άκυρο, άκυρο!