Αφιέρωμα σε ακραίους αντιμνημονιακούς και αντιγερμανούς Έλληνες των Media κάνει η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel, με πιο γερό χαρτί τον Γιώργο Τράγκα που τώρα με το Μνημόνιο κάνει μια δεύτερη μεγάλη καριέρα (διεθνή πια). Το περιοδικό γράφει για τον άνθρωπο «που μαίνεται κάθε βράδυ κατά της Μέρκελ» από την εκπομπή του "Choris Anästhetiko", περιγράφοντας τις σκηνές αντίστασης στη Γερμανική Κατοχή που λαμβάνουν χώρα τις νυχτιές  στο Extra 3 «το κομβικό σημείο της λεκτικής αντίστασης κατά της  γερμανικής κατοχής». Αναφέρει και κάποιες ατάκες του για «τη Γερμανία που δε νοιάζεται για τα 3 εκατομμύρια συνταξιούχων που πεθαίνουν εδώ», για τις «βαρβαρικές» πράξεις της Τρόικα. Στο φόντο η Άνκελα Μέρκελ και στρατιώτες της Βέρμαχτ. «Έτσι κι αλλιώς τα πάντα ελέγχονται από το Βερολίνο». Για το Spiegel, οι Έλληνες δείχνουν μια λατρεία στον Τράγκα και ο λόγος του έχει βάρος.

 

Ο δημοσιογράφος του περιοδικού τον συναντά στο γραφείο του λίγα λεπτά μετά την παράσταση. Λέει ότι δεν έχει κάτι εναντίον των Γερμανών, αλλά κατά της Μέρκελ και της Τρόικα. Παίρνει μια βαθιά ανάσα και επαναλαμβάνει ακριβώς όσα έλεγε και στην τηλεόραση. Εύχεται στο δημοσιογράφο καλή διαμονή στην Αθήνα, φοράει το σακάκι με τη βοήθεια του σωματοφύλακα του και χάνεται μέσα στο S.U.V του- Γερμανικής κατασκευής.

 

Choris Anästhetiko!

Ο Γερμανός δημοσιογράφος θα περάσει στη συνέχεια από το γραφείο του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου «σε ένα εγκαταλειμμένο γραφείο στην «Ελευθεροτυπία». «Ο συμβολισμός του "Τρίτου Ράιχ" είναι γνωστός και σε αυτόν» γράφει το Spiegel , που τον αναφέρει ως τον πιο διάσημο Έλληνα σκιτσογράφο.

 

Ο Στάθης λέει με υπερηφάνεια, σύμφωνα με το περιοδικό, ότι σκίτσο του δημοσίευσαν και οι «New York Times" και εξηγεί πώς «ντύνει» Μέρκελ, Σαρκοζί και Τρόικα ως ναζί βασανιστές της Ελλάδας. "Θέλω να σοκάρω  με τα σκίτσα μου, να είμαι απόλυτα σαφής. Αλλά μετά τον αρχικό ενθουσιασμό,  αρχίζει μια διαδικασία σκέψης. Ελπίζω», λέει ο Σταυρόπουλος και τονίζει ότι η κριτική του είναι πάντα κατά της γερμανικής και ελληνικής πολιτικής, ποτέ κατά του γερμανικού λαού.  

 

Το περιοδικό αναφέρεται και στο μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα  που αποφάσισαν οι εθνικές ενώσεις δικηγόρων, γιατρών, και μηχανικών, και σημειώνει ότι υπάρχουν φόβοι πως αυτή η κίνηση θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας ευρύτερης αντιγερμανικής δράσης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr