Το Bon Appétit, το πιο επιδραστικό περιοδικό μαγειρικής στον κόσμο, απαντώντας στις κατηγορίες για φυλετικές διακρίσεις και άνιση μεταχείριση των έγχρωμων ατόμων, παραδέχθηκε πως υπήρξε «συνεργός» σε μια ευρύτερη «λευκο-κεντρική αντίληψη».

 

Η επίσημη ανακοίνωση του περιοδικού έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του αρχισυντάκτη Adam Rapoport, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε μια παλιά φωτογραφία του με brown face.

 

Με αφορμή την παραίτηση, το Bon Appétit μαζί με το αδελφό Epicurious, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με τίτλο «Μια καθυστερημένη συγγνώμη και πού οδεύουμε από εδώ και πέρα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A message from the Bon Appétit and Epicurious staff.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bonappetitmag (@bonappetitmag) στις


«Ήμασταν συνεργοί σε μια κουλτούρα με την την οποία δεν συμφωνούμε και δεσμευόμαστε να αλλάξουμε. Οι τίτλοι μας υπήρξαν υπερβολικά πολύ λευκοί για υπερβολικά πολύ καιρό. Ως εκ τούτου, οι συνταγές, οι ιστορίες και οι άνθρωποι που προβάλλαμε ήταν πολύ συχνά αποτέλεσμα μιας λευκο-κεντρικής αντίληψης. Κατά καιρούς έχουμε διαχειριστεί ιστορίες χωρίς λευκούς ως μη κατάλληλες να γίνουν είδηση ή καθόλου τρέντι», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

 

Στην ανακοίνωση, το περιοδικό παραδέχεται επίσης πως «δεν έχουμε διδαχθεί σωστά από τα λάθη μας» αλλά δεσμεύεται πως «τα πράγματα θα αλλάξουν από εδώ και πέρα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως σκοπεύει να θέσει ως προτεραιότητα την εξέταση έγχρωμου υποψηφίου για την θέση του editor in chief, την δρομολόγηση αντιρατσιστικής εκπαίδευσης και την επίλυση οιωνδήποτε μισθολογικών ανισοτήτων σε όλα τα τμήματα. 

 

«Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία ή την παρενόχληση οποιαδήποτε μορφής. Και αυτή είναι μόνο η αρχή», σημειώνει το περιοδικό.