«Βαρβαρότητα»: Το πρωτοσέλιδο της Liberation για τη φρίκη στην Μπούσα

«Βαρβαρότητα»: Το πρωτοσέλιδο της Liberation για τη φρίκη στην Μπούσα Facebook Twitter
0

«Βαρβαρότητα». Αυτή μόνο η λέξη στον τίτλο του πρωτοσέλιδου της Liberation αρκεί για να περιγραφούν οι φριχτές θηριωδίες στην Μπούσα της Ουκρανίας, που αποκαλύφθηκαν χθες. 

Ολόκληρο το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας καλύπτεται από μία εκ των πιο σοκαριστικών φωτογραφιών που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, για τη «σφαγή» των αμάχων στην πόλη έξω από το Κίεβο. Νεκροί άνθρωποι κείτονται διάσπαρτοι σε δρόμο της Μπούσα, όπου αποκαλύφθηκε η πιο φριχτή θηριωδία του πολέμου στην Ουκρανία.  

«Εκατοντάδες πτώματα αμάχων που εκτελέστηκαν από Ρώσους στρατιώτες ανακαλύφθηκαν κοντά στο Κίεβο. Η Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο μιλούν για εγκλήματα πολέμου και ζητούν έρευνα», γράφει ακόμη η Liberation στο πρωτοσέλιδο. 

Οι θηριωδίες στην Μπούσα, που έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων εφημερίδων. «Φρίκη στην Μπούσα: Η Ρωσία κατηγορείται για βασανισμό και σφαγή αμάχων», είναι ο τίτλος του Guardian. «Άμαχοι πυροβολήθηκαν στους δρόμους», είναι ο τίτλος των Times, που αναφέρουν ότι πολλά θύματα βρέθηκαν δεμένα, σε στιλ «εκτέλεσης». «Η Ουκρανία κατηγορεί Ρώσους στρατιώτες για πολεμικές θηριωδίες», είναι ο τίτλος των New York Times, που δημοσιεύουν στο πρωτοσέλιδο φωτογραφία από μαζικό τάφο στην Μπούσα. «Οι περιγραφές για θηριωδίες προκαλούν κατακραυγή», είναι ο τίτλος της Wall Street Journal. 

«Ο Ζελένσκι χαρακτηρίζει γενοκτονία τη ρωσική εισβολή», γράφει η Washington Post, αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος, μετά τις αποκαλύψεις για τη φρίκη στην Μπούσα. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM