Η τηλεοπτική σειρά Chernobyl πρωταγωνιστεί στα φετινά Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Bafta) με 14 υποψηφιότητες.

 

Η σειρά του Sky Atlantic που έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από κριτικούς και κοινό, γίνεται ένα από τα τηλεοπτικά προγράμματα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού - έχοντας τον ίδιο αριθμό με το Killing Eve πέρυσι.

 

Οι υποψηφιότητες του Τσερνόμπιλ είναι μεγάλου εύρους, από φωτογραφία και special effects έως πρώτο ανδρικό ρόλο (για τον Τζάρεντ Χάρις) και δεύτερο ανδρικό (για τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ).

 

 

 

To δράμα τού Netflix με πρωταγωνιστές τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας απέσπασε συνολικά επτά υποψηφιότητες ενώ από έξι συγκέντρωσαν τα Fleabag και Giri/Haji.

 

Υποψήφια σε πέντε κατηγορίες είναι το "His Dark Materials" των BBC και ΗΒΟ καθώς και το The Virtues τού Channel 4. Προτεινόμενα για τέσσερα Bafta είναι τα Killing Eve, Sex Education και Top Boy.

 

 

 

Ως προς τη διαφυλετική εκπροσώπηση στα Bafta -που τα τελευταία χρόνια έχουν επικριθεί εντόνως με πολλοί να καταμαρτυρούν στο θεσμό διακρίσεις στις υποψηφιότητες- φέτος το 22% των υποψηφίων είναι μαύροι.

 

Μάλιστα, αναδεικνύονται και τα νέα ταλέντα με τους «πρωτάρηδες» υποψηφίους -μεταξύ αυτών οι Callum Turner, Ncuti Gatwa, Gbemisola Ikumelo και Naomi Ackie- να αποτελούν το 57% των σχετικών κατηγοριών.

 

Διαδικτυακά η φετινή τελετή 


Η φετινή τελετή θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής συγκυρίας και με καθυστέρηση, επίσης λόγω κορωνοϊού.

 

Ο Ρίτσαρντ Αγιοαντέ θα παρουσιάσει φέτος την εκδήλωση από ένα κλειστό στούντι, με τους νικητές να δέχονται τα βραβεία τους και να στέλνουν τα μηνύματα και τις ευχαριστίες τους διαδικτυακά.

 

Bafta: 14 υποψηφιότητες για το «Chernobyl» - Ποιες σειρές ακολουθούν


«Είμαι τόσο κατάπληκτος όσο κι εσείς που όλο αυτό θα προχωρήσει» τόνισε χαριτολογώντας ο Βρετανός ηθοποιός, παρουσιαστής και συγγραφέας.

 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου και η τελετή θα μεταδοθεί από το BBC One.

 

Με πληροφορίες από BBC/Variety