4 τρόποι για να αποφύγετε τα spoilers στην ψηφιακή εποχή

0

Το Game of Thrones, το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου είναι γεγονός, έχετε κανονίσει να το δείτε με την ησυχία σας μέσα στην εβδομάδα, αλλά τα spoilers σας πυροβολούν από παντού. 

Μοιάζει αστείο, αλλά είναι η πραγματικότητα: δεν θέλουμε ένα φλύαρο tweet ή η κουβέντα ενός συναδέλφου στο γραφείο να μας καταστρέψει τις στιγμές απόλαυσης της αγαπημένης μας σειράς. Όμως, στην εποχή που ζούμε το ψηφιακό spoilier είναι αυτό από το οποίο κινδυνεύουμε περισσότερο. Μπορούμε να προστατευθούμε κάπως; 

Ας δούμε μερικά tips 

1. Κατ' αρχάς, μείνετε μακριά από το Twitter και τα hashtags που συνήθως ακολουθείτε και τον αγαπημένο σας influencer. Γενικώς, μείνετε μακριά από το διαδίκτυο και τα social media, όπου άρθρα και γνώμες ξεπετάγονται από παντού και φίλοι που πρόλαβαν να δουν το επεισόδιο (ή τη σειρά) θα γράφουν τα δικά τους, οπότε -θέλοντας και μη- όλο και κάτι θα πληροφορηθείτε. 

2. Εγκαταστήστε έναν blocker (υπάρχουν διάφοροι αξιόπιστοι στο διαδίκτυο). Λόγω των λέξεων - κλειδιών που περιλαμβάνουν θα αποκλείουν αυτόματα περιεχόμενο που δεν πρέπει να δείτε. Αυτό βοηθάει και να κρατήσετε σε πειθαρχία τον ίδιο σας τον εαυτό, να μη βλέπετε λίγο από εδώ και λίγο από εκεί, αλλά να παρακολουθήσετε τη σειρά σας ολοκληρωμένα και χωρίς ενοχλήσεις. 

3. Εννοείται ότι αν δεν θέλετε με τίποτα να σας κάνουν spoiler, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά ζωντανά. 

4. Φυσικά, αν πέσατε θύμα... spoiler, υπάρχει μία και μοναδική παρηγοριά: υπάρχουν έρευνες που λένε ότι ακόμη κι αν σας μαρτύρησαν το παρακάτω της αγαπημένης σας ταινίας ή του σίριαλ που παρακολουθείτε φανατικά, αυτό δεν αποδυναμώνει ούτε την επιθυμία ούτε την περιέργεια σας να το δείτε με τα μάτια σας και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ