Η Ελλάδα ανήκει στους δημοσιογράφους της (ή μήπως όχι;)

Η Ελλάδα ανήκει στους δημοσιογράφους της (ή μήπως όχι;) Facebook Twitter
0

Διαβάζοντας καθημερινά το εξώφυλλο της Δημοκρατίας προσπαθώ να μπω στη λογική των αναγνωστών της. Τι περιμένουν άραγε από αυτή; Η Δημοκρατία απευθύνεται στον ορκισμένο οπαδό της Νέας Δημοκρατίας. Που δεν είναι φιλελεύθερος, που δεν είναι νέοφιλελεύθερος, που δεν είναι εθνικιστής, που δεν είναι πατριώτης, που δεν είναι θρήσκος, που είναι απλά Νέα Δημοκρατία. Και τίποτα άλλο. Στο σημερινό εξώφυλλο της ασχολείται με μια μεγάλη τραγωδία, αυτή της έκρηξης στην Κύπρο, και βλέπει δαίμονες. Ενώ όλος ο υπόλοιπος τύπος αναφέρεται στις ελλείψεις και στην ανύπαρκτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η Δημοκρατία, «μυρίζεται» σαμποτάζ. Ημερολογιακές συμπτώσεις,  ενεργειακά συμπεράσματα, η επιθυμία κάποιων να συσκοτιστεί το νησί και φυσικά η δίψα για αίμα και νεκρούς. Φυσικά, αν εμείς, επιθυμούμε να το συνεχίσουμε κι άλλο θα φτάναμε στη διαπίστωση ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι… Τούρκοι ή τουλάχιστον κάποιες εθνικιστικές οργανώσεις τους. Με αυτό το χτύπημα επιφέρουν πλήγμα και στην ελληνική πλευρά της Κύπρου αλλά και στο νέο σύμμαχό μας και εχθρό τους, το Ισραήλ.

Αυτό που κάνει, όμως, το εξώφυλλο ακαταμάχητο είναι το κάτω αριστερά χτύπημα για την Άννα Ζωηρού… του Καρατζαφέρη. Με τον εύγλωττο τίτλο: «Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων… Ζωηρού Ενδιαφέροντος», μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα όταν ξέρουμε ότι τις ΔΕΚΟ θα τις αξιοποίηση αυτή η αξιόλογη προσωπικότητα. Πουλάμε που ξεπουλάμε να δούμε και καμιά ξανθιά.

Υ.Γ. Παρ’ όλο που η Ζωηρού θα φερθεί ζωηρά, η εφημερίδα αναιρεί τις ικανότητες της στο ίδιο εξώφυλλο, με τη δήλωση Οικονόμου στη Βουλή ότι δεν θα καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε με τίποτα 50 δις ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM
Ο Stephen Colbert έσβησε τα φώτα του Late Show με τον Paul McCartney

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ έριξε αυλαία στο Late Show με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το ιστορικό late-night franchise του CBS αποχαιρέτησε το κοινό του ύστερα από 33 χρόνια, με ένα φινάλε γεμάτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Έλβις Κοστέλο, Τζον Μπατίστ, διάσημα cameos, μια μάυρη τρύπα που κατάπιε το Ed Sullivan Theater και σχεδόν καμία ευθεία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM