Παίζονται στην τηλεόραση εδώ και περίπου 30 χρόνια, αλλά οι Simpsons θα μπορούσαν «να φτάνουν στο τέλος τους», σύμφωνα με τον Ντάνι Έλφμαν, τον άνθρωπο πίσω από το διάσημο μουσικό θέμα της σειράς.

 

Μιλώντας σε podcast του joe.ie, ο 66χρονος συνθέτης είπε πως γνωρίζει ότι υπάρχουν πλάνα να τελειώσει η διάσημη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, μετά την τωρινή προβολή της.

 

«Από ό,τι έχω ακούσει, θα φτάσει στο τέλος της. Δεν το γνωρίζω σίγουρα, αλλά άκουσα πως αυτή θα είναι η τελευταία της χρονιά», είπε ο Έλφμαν, σημειώνοντας πως έχει εκπλαγεί με την τεράστια επιτυχία του σόου. «Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό που κράτησε όσο έχει κρατήσει... Πρέπει να καταλάβεις, πως όταν έγραψα το μουσικό θέμα για τους Simpsons, έγραψα αυτό το τρελό κομμάτι μουσικής και περίμενα πως κανείς δεν θα το άκουγε, επειδή πραγματικά θεωρούσα πως η σειρά δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα», εξήγησε ο ίδιος.

 

 

 

Το «The Simpsons» είναι αυτή τη στιγμή η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως. Ξεκίνησε ως κομμάτι του Tracey Ullman Show στο κανάλι Fox το 1987, πριν γίνει ξεχωριστό σόου, το οποίο μέχρι σήμερα μετρά 670 επεισόδια.

 

Στην κορύφωσή του, υπήρξε φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, με τους Homer, Marge και τα παιδιά τους να έχουν μπει στην καθημερινότητα από κάθε σπίτι. Τα διάσημα cameo περιλάμβαναν από τον Στίβεν Χόκινγκ μέχρι τον Πολ Μακάρτνεϊ, ενώ η χαρακτηριστική φράση «d'oh» του Homer Simpson μπήκε το 2001 στο Oxford English Dictionary. Η ταινία της σειράς, The Simpsons Movie, έφερε επίσης έσοδα άνω των 500 εκατ. δολαρίων στο box office το 2007.

 

Με πληροφορίες από Guardian