ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στη Νέα Ζηλανδία θα γυριστεί ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών της Amazon - Η ακριβότερη τηλεοπτική σειρά της ιστορίας

Στη Νέα Ζηλανδία θα γυριστεί ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών της Amazon - Η ακριβότερη τηλεοπτική σειρά της ιστορίας Facebook Twitter
0

H Νέα Ζηλανδία θα είναι ο τόπος των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που ετοιμάζει η Amazon, όπως είχε συμβεί και με τις κινηματογραφικές ταινίες που βασίζονταν στο μυθιστόρημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. 

Η χώρα κέρδισε την άτυπη «μάχη» με τη Σκωτία και θα γίνει το σκηνικό όπου θα γυριστεί η πιο ακριβή σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης. Το κόστος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών της Amazon υπολογίζεται στα 750 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες σε τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή του Όκλαντ, στο Βόρειο Νησί. Οι αρχικές σκέψεις για γυρίσματα κοντά στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον αποκλείστηκαν καθώς όλοι οι διαθέσιμοι χώροι σε στούντιο έχουν καταληφθεί από τον Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος γυρίζει εκεί τα σίκουελ του Avatar. 

 H συμφωνία θεωρείται μια μεγάλη νίκη για την κινηματογραφική βιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας και ένα επίτευγμα για την κυβέρνηση η οποία είχε αναμειχθεί ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την Αmazon. 

O Phil Twyford, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, χαρακτήρισε τη «φιλόδοξη παραγωγή» σαν φανταστικά νέα για τη χώρα, καθώς τόνισε πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και σημαντικές ξένες επενδύσεις. 

Η μεγάλη χαμένη της υπόθεση είναι η Σκωτία, Μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η αβεβαιότητα για το Brexit έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην επιλεγεί. 

Με πληροφορίες από Guardian 

TV & Media
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM