Η μάχη του streaming συνεχίζεται με δύο μεγάλες συμφωνίες. Το Seinfeld και το The Big Bang Theory μόλις απέκτησαν νέα στέγη έναντι μεγάλων ποσών που δείχνουν πως οι κλασικές σειρές είναι σίγουρη επένδυση για τους κολοσσούς όπως το Netflix.

 

To HBO Max, όταν θα ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη, θα έχει στη συλλογή του και τις 12 σεζόν του The Big Bang Theory, μετά από συμφωνία ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

 

Το Netflix με τη σειρά του αγόρασε τα δικαιώματα για το old school κωμικό σίριαλ Seinfeld και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

 

Η νέα αυτή προσθήκη έρχεται αφού το Netflix έχασε τις δύο πιο δημοφιλείς σειρές του, το Friends (Τα φιλαράκια)που πέρασε στο HBO Max έναντι 425 εκατ. δολαρίων και το The Office που πέρασε στη νέα υπηρεσία του NBC που ονομάζεται Peacock.

 

 

Οι συμφωνίες είναι ενδείξεις του έντονου ανταγωνισμού καθώς νέες υπηρεσίες streaming προετοιμάζονται να λειτουργήσουν στις ΗΠΑ και φαίνεται πως βάζουν στόχο τις κωμωδίες για να προσελκύσουν νέα πελατεία.

 

Το Peacock αποκαλύφθηκε την Τρίτη και θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο ενώ το Disney Plus και η Apple TV Plus θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Τέλος, το HBO Max αναμένεται να είναι διαθέσιμο από την επόμενη άνοιξη.