ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής Facebook Twitter
4

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, αρχικά μέσω Twitter και στη συνέχεια από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου. 


«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω», είπε ο Δημήτρης Οικονόμου. 

Ο Βασίλης Λυριτζής πέθανε από καρκίνο, μετά από περίπου ένα μήνα νοσηλείας. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Οικονόμου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία το τελευταίο διάστημα. 

  

«Ό,τι και να πούμε οι στιγμές αυτές είναι δύσκολες και συγκλονιστικές», σημείωσε συγκλονισμένος ο Δημήτρης Οικονόμου.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής Facebook Twitter

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957.

Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.

Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και επιστροφή στην Αθήνα στη «μάχιμη» δημοσιογραφία.

Στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού.

Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα.

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

 

TV & Media
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ένας ωραίος άνθρωπος. Με χιούμορ, έξυπνος και γι'αυτό διαλλακτικός, άριστος συνομιλητής για οποιοδήποτε θέμα και με οποιονδήποτε άνθρωπο! Ήξερε να ακούει και την άλλη πλευρά και να παραθέτει τα επιχειρήματά του στην συνέχεια. Αν αυτά τα χαρίσματα ήταν πιο διαδεδομένα, ο δημόσιος διάλογος θα ήταν πολύ διαφορετικός σε αυτή τη χώρα και ίσως και οι πολιτικοί που θα αναδεικνύονταν να ήταν πολύ διαφορετικοί.
Σε μια εποχή που η Δημοσιογραφία κυριαρχείται από το πνεύμα των μεσημεριανάδικων και έχει χάσει κατά πολύ τον ρόλο του ελέγχου της Εξουσίας, ο Λυριτζής πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να κρατήσει ένα επίπεδο αξιοπρέπειας.Αυτό σήμερα είναι εύσημο και νομίζω άφησε παρακαταθήκη για τους νεώτερους δημοσιογράφους, πράγμα σπάνιο.
Καλό του "ταξίδι"... θα τον θυμάμαι πάντα με κάποιου είδους νοσταλγια.Ολα τα σχολικά πρωινά μου ειχαν τον ήχο της εκπομπής που έκαναν στον flash με τον Οικονόμου. Η πρώτη έννοια της μάνας μου για να ξεκινήσει η μέρα ήταν να συντονίσει το τρανζιστορακι της κουζίνας στους 9.61. Οταν σταμάτησαν την εκπομπή, λίγο πριν τελειώσω το σχολειο, ψάχναμε σαν χαμένοι μια συχνότητα για να τους αντικαταστήσουμε! Ήταν αδύνατον!