Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής μετά από μάχη με τον καρκίνο.

 

Τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, αρχικά μέσω Twitter και στη συνέχεια από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου. 

 


«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω», είπε ο Δημήτρης Οικονόμου. 

 

Ο Βασίλης Λυριτζής πέθανε από καρκίνο, μετά από περίπου ένα μήνα νοσηλείας. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Οικονόμου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία το τελευταίο διάστημα. 

  

«Ό,τι και να πούμε οι στιγμές αυτές είναι δύσκολες και συγκλονιστικές», σημείωσε συγκλονισμένος ο Δημήτρης Οικονόμου.

 

 

 

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957.

 

Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας.

 

Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

 

Θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και επιστροφή στην Αθήνα στη «μάχιμη» δημοσιογραφία.

 

Στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού.

 

Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.

 

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα.

 

Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή - Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

 

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

 

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

 

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.