2025: ένα μέλλον χωρίς παιδιά

2025: ένα μέλλον χωρίς παιδιά Facebook Twitter
1
2025: ένα μέλλον χωρίς παιδιά Facebook Twitter

Είμαστε στο 2025.

Ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μια πολύ βαθιά κρίση γονιμότητας. Οι γυναίκες δεν γεννούν παιδιά, η ανθρώπινη φυλή αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του αφανισμού.

Το τελευταίο παιδί γεννήθηκε πριν από έξι χρόνια.

Αν σας θυμίζει κάτι η υπόθεση, την έχετε ξαναδεί στον κινηματογράφο στην ταινία με τίτλο «τα Παιδιά των Ανθρώπων», σε σενάριο Timothy J. Sexton. Τώρα μπορείτε να δείτε μια παραλλαγή της στην τηλεόραση, στη νέα σειρά με τίτλο "the Lottery", από τον ίδιο δημιουργό που τώρα το προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο.

2025: ένα μέλλον χωρίς παιδιά Facebook Twitter

Αν φέτος είναι το καλοκαίρι του δυστοπικού μέλλοντος στην τηλεόραση (the Leftovers, the Strain, Walking Dead), το Lottery συμμετέχει αλλά και διαφοροποιείται ευχάριστα. Ο Sexton, έχοντας εξερευνήσει σε πρώτο, συναισθηματικό επίπεδο το ενδεχόμενο αφανισμού της ανθρωπότητας (πόλεμος, αναρχία, ανομία) τώρα είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα ενδεχόμενο λιγότερο δραματικό, αλλά ίσως πιο κοντά στην πραγματικότητα, που σπάνια είναι προβλέψιμη και μονοσήμαντη. Η ανθρωπότητα του 2025 δεν πανικοβάλλεται αντιδρώντας σαν κοτόπουλο χωρίς κεφάλι, αλλά ψάχνει τη λύση. Οι γυναίκες δοκιμάζουν διάφορους τρόπους για να κυοφορήσουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια λύση, όσο οι αντιδράσεις αυξάνονται και η θέση του προέδρου αμφισβητείται, και όταν αρχίζει να φαίνεται ένα φως στο τούνελ, ο σωστός δρόμος γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη υπόθεση.

2025: ένα μέλλον χωρίς παιδιά Facebook Twitter

Αν και όλα αυτά παρουσιάζονται σχεδόν αυτιστικά – τουλάχιστον ως τώρα- μόνο από την πλευρά της Αμερικής, σα να μην υπάρχουν άλλοι επιστήμονες σε άλλες χώρες, τελικά είναι μια σειρά που βλέπεται πολύ ευχάριστα, με καλό ρυθμό και πολύ αξιοπρεπή πλοκή. Αν και είναι σε ένα κανάλι που είναι γνωστό για τα «γυναικεία» θέματα, με την απολύτως κακή έννοια, φαίνεται ότι κάνει προσπάθεια να ανέβει στο τραίνο της σύγχρονης, απαιτητικής τηλεόρασης. Ίσως και να το καταφέρει.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν είναι έστω και κατά το ήμισυ τόσο καλό όσο τα Παιδιά των Ανθρώπων, τότε θα είναι η καλύτερη σειρά για φέτος.Ώωωωωπα...Lifetime;χαχαχαχαναι...ΟΚ... θα περιμένω να διαβάσω πρώτα κανα 2-3-10-50 reviews και μετά μπορεί να του δώσω μια ευκαιρία...