Νέο περιστατικό «λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας», μετά τα όσα έγιναν στο Χυτήριο,  χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόψιμο του gay φιλιού στη σειρά «Downton Abbey» που προβάλλεται από τη ΝΕΤ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει μάλιστα σε ανακοίνωση της ότι αυτό το περιστατικό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί «η λογοκρισία αυτή τη φορά διαπράχθηκε από κρατικούς λειτουργούς». Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πρόκληση την απάντηση της ΕΡΤ για το περιστατικό, «καθώς ομολογεί ότι ήταν αυτή που έδωσε την εντολή της λογοκρισίας χωρίς να επιχειρεί καν να απολογηθεί».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ακόμη για «μεσαιωνικού χαρακτήρα επιτροπές λογοκρισίας» στον 21ο αιώνα και καλεί οργανωμένη πολιτεία και κοινωνία «να θέσουν τέλος στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και να θεσπίσουν την πραγματική ισότητα για όλους τους πολίτες».


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

"Μετά τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς στο Corpus Christi, χτες βράδυ σημειώθηκε νέο περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο για μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, οι ιθύνοντες της ΝΕΤ λογόκριναν τη σκηνή ενός φιλιού μεταξύ ανδρών από το σίριαλ «Ο πύργος του Ντάουντον».

Πρόκειται βέβαια για προφανή λογοκρισία, για μια ακραία πράξη ομοφοβίας και διακρίσεων, την οποία δυστυχώς μετά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε πρωτοφανή. Αντιθέτως, το περιστατικό στη ΝΕΤ έχει μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα γιατί η λογοκρισία αυτή τη φορά διαπράχθηκε από κρατικούς λειτουργούς. Αποτελεί πρόκληση η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ που ομολογεί ότι ήταν αυτή που έδωσε την εντολή της λογοκρισίας χωρίς να επιχειρεί καν να απολογηθεί.

Για πολλοστή φορά θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι:

Πρώτον, η ελευθερία της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι αδιαπραγμάτευτη και μεσαιωνικού χαρακτήρα επιτροπές λογοκρισίας δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα.

Δεύτερον, είναι πια ώρα τόσο η οργανωμένη πολιτεία, όσο και η ίδια η κοινωνία να θέσουν τέλος στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και να θεσπίσουν την πραγματική ισότητα για όλους τους πολίτες.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr