Γιατί ο φεμινισμός είναι σημαντικός για τους άντρες: ένα μικρό κοινωνικό πείραμα

0

Πριν από λίγο καιρό, μαθητές από το Γυμνάσιο - Λύκειο Αρρένων του Σίδνεϊ, ρώτησαν τις γυναίκες που «πρωταγωνιστούν» στη ζωή τους (μητέρες, φίλες, καθηγήτριες, συγγενείς, κ.λπ), γιατί είναι τόσο σημαντικός ο φεμινισμός για εκείνες. Οι απαντήσεις ήταν αναμενόμενες για τον γυναικείο πληθυσμό, ήταν όμως αποκαλυπτικές, αποστομωτικές, σχεδόν σοκαριστικές για νεαρά αγόρια, που τώρα προσπαθούν να καταλάβουν τον τρόπο και το πλαίσιο, με το οποίο λειτουργεί ο κόσμος σήμερα απέναντι στις γυναίκες. Ή τουλάχιστον ένα υπολογίσιμο και πάντα απογοητευτικό ποσοστό του... «Γιατί κάποιος θεώρησε αυτονόητο ότι θα κάνω σεξ μαζί του», «γιατί όταν δίνω οδηγίες στη δουλειά για το τι πρέπει να γίνει με αποκαλούν σκύλα. Δεν θα συνέβαινε αυτό αν είχαν να αντιμετωπίσουν άντρα διευθυντή», «γιατί, όταν ήμουν 12 χρονών, ο πατέράς μου είπε ότι θα πρέπει να ντρέπομαι για το σώμα και για το σχήμα των μηρών μου», «γιατί οι γονείς μου πιστεύουν ότι το να γίνω μηχανικός δεν είναι η σωστή επαγγελματική κατεύθυνση για ένα κορίτσι». Η μακρά λίστα των επιχειρημάτων συνεχίζεται. Απλώς, αυτή τη φορά τα επιχειρήματα αυτά εκφράζονται από στόματα νεαρών αγοριών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM