Υποχρεωτικός θα είναι πλέον ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), με απόφαση που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Καλοκούρης.

 

Το έγγραφο προς τις ΕΜΑΚ, που δημοσιοποίησε το OPEN, ορίζει ότι στις ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον εμβολιασμό.Στους υπαλλήλους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή δεν το έχουν προγραμματίσει, θα δοθεί περιθώριο έως τις 11 Ιουνίου να το πράξουν, εφόσον το επιθυμούν.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που θα έχουν προβεί στον σχετικό αναγκαίο εμβολιασμό.

 

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις ΕΜΑΚ- Θα αντικατασταθούν όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο

 

Με το ίδιο έγγραφο, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ καλούνται να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου πόσοι μόνιμοι υπάλληλοί τους έχουν εμβολιαστεί και πόσοι δεν έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν.

 

Στις ΕΜΑΚ ο εμβολιασμός για μία σειρά ασθενειών ήταν πάντα υποχρεωτικός για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς τα στελέχη της μπορεί να βρεθούν σε όλο τον κόσμο ανάλογα με τις ανάγκες, εξήγησαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που επικαλείται το protothema. Ήδη, σχεδόν όλοι όσοι υπηρετούν στην ΕΜΑΚ είτε έχουν εμβολιασθεί, είτε έχουν δρομολογήσει τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Τον προηγούμενο μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τουλάχιστον σε δύο συνεντεύξεις του σε αυτό το ζήτημα.

 

Αρχικά, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι από το φθινόπωρο θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Λίγες ημέρες αργότερα επανήλθε στο θέμα, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων εργαζομένων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr