Μια μαθήτρια δημοτικού σχολείου της Ξάνθης διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, ενώ δεν εμφάνιζε συμπτώματα.

 

Η μαθήτρια είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

 

Το δημοτικό σχολείο της Ξάνθης στο οποίο φοιτά η μαθήτρια δεν θα κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όμως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το κοριτσάκι παραμένει στο νοσοκομείο, για παρακολούθηση.

 

«Ελεγχόμενη η κατάσταση στην περιοχή»

 

Στο μεταξύ, στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ, για περαιτέρω διερεύνηση και τον εντοπισμό εστιών του κορωνοϊού. Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ η διαδικασία της λήψης δειγμάτων συνεχίζεται.

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, εκτίμησε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον ελεγχόμενη.

 

«Τα τεστ που γίνονται μας δίνουν μια συνολική και ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν πολλά συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα κάνουν τεστ καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ θα παραμείνει μόνιμα και ένα κλιμάκιο στην Ξάνθη», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ.

 

«Τώρα πιστεύω η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ο κρατικός μηχανισμός ήρθε, είδε, άκουσε και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Καραδέδος, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το θετικό δείγμα της μαθήτριας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr