Τι λέει ο δήμαρχος Φούρνων για το περιστατικό με την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα

Τι λέει ο δήμαρχος Φούρνων για το περιστατικό με την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα Facebook Twitter
1

Κανονικά κυματίζουν οι ελληνικές σημαίες που τοποθέτησαν νεαροί, την Παρασκευή, σε 3 με 4 βραχονησίδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο των Φούρνων, Ιωάννη Μαρούση.

«Πήγα και είδα με τα κιάλια γιατί είναι μακριά και οι σημαίες κυματίζουν κανονικά. Τώρα τι λέει ο Γιλντιρίμ δεν μπορώ να καταλάβω. Και πώς πέρασαν και κατέβασαν τη σημαία, αφού δικό μας σκάφος υπήρχε εκεί. Από τις 06:00 ήταν εκεί. Πότε πήγαν και κατέβασαν τη σημαία; Και πώς πέρασαν πώς ήρθαν δεν είναι δίπλα στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Μαρούση μιλώντας στο Hellas Journal.


Νωρίτερα, ο κ. Μαρούσης είχε επιβεβαιώσει στην Καθημερινή, πως οι νέοι που ανέβασαν την ελληνική σημαία στην βραχονησίδα «Μικρός ανθρωποφάγος» ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα».

Ο ίδιος είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από τα social media, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σε σημερινή του ομιλία ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ γνωστοποίησε πως η ακτοφυλακή της χώρας κατέβασε τη συγκεκριμένη ελληνική σημαία.

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει διά στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου πως «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο», καταδικάζοντας παράλληλα τις σχετικές δηλώσεις του Γιλντιρίμ.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα» τη δήλωσε Γιλντιρίμ.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», σχολίασε εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ο δήμαρχος άλλα, ο Τζανακόπουλος άλλα, τα social media - τρομάρα μας - το Λιμενικό, η "Κ" και η αναπαραγωγή σε όλα τα ιντερνετικά ΜΜΕ.Άλλα αντ' άλλων και αυτή η ασυνεννοησία δημόσια...Τι άλλο πρέπει να γίνει για να βγουν οι ηγέτες μας από τον λήθαργο ; Τι άλλο ;Ξυπνάτε πια !

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ