Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 5 χρυσαυγίτες για την εισβολή σε έκθεση καλλιτέχνη

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 5 χρυσαυγίτες για την εισβολή σε έκθεση καλλιτέχνη Facebook Twitter
0

Πέντε μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής ταυτοποίησε η αστυνομία για την επίθεση σε βάρος του 63χρονου καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρέεφσκι, και της συζύγου του, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στη Θεσσαλονίκη στις 26 Απριλίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για τέσσερις άντρες, ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας αλλοδαπής, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες από κοινού με οκτώ συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και με εθνικιστικά κίνητρα εισέβαλαν στο χώρο επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM