Θεσσαλονίκη: 13 χρόνια κάθειρξη σε πρώην αστυνομικό για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Θεσσαλονίκη: 13 χρόνια κάθειρξη σε πρώην αστυνομικό για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης Facebook Twitter
Pixabay/Αρχείο
0

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, βρέθηκε πρώην αστυνομικός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 13ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ετυμηγορία οδηγήθηκε στις φυλακές. Πρόκειται για 38χρονο, ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΛ.ΑΣ. έως το 2018, οπότε παραιτήθηκε, κατά δήλωσή του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου εντόπισαν σε μεζονέτα, την οποία νοίκιαζε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριo καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Εκτός από τον εξοπλισμό και ηλεκτρονικές ζυγαριές, κατασχέθηκαν 27 δενδρύλλια, με ύψος σχεδόν 2 μέτρα, και περισσότερα από 7 κιλά χασίς.

Το δικαστήριο με την απόφασή του προσδιόρισε την αξία της ναρκωτικής ουσίας σε 100.000 ευρώ, ενώ έκρινε ότι οι πράξεις του τελέστηκαν κατ' επάγγελμα. Στην απολογία του ο ίδιος αποδέχθηκε μέρος των πράξεων και ισχυρίστηκε ότι είχε χρέη.

Κατά την έρευνα στην μεζονέτα είχαν βρεθεί και κενά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων που φέρεται να είχε πάρει μαζί του αποχωρώντας από την υπηρεσία του. Για αυτό το λόγο καταδικάστηκε και για υπεξαγωγή εγγράφου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM