Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Εξετάζουν νέα παράταση στα μέτρα, προβληματίζουν οι «σκληροί» δείκτες

Καφέ στο κέντρο Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
0

Προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού, ενόψει της συνεδρίασης της Τετάρτης, όπου και θα εισηγηθούν την άρση ή όχι των μέτρων.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους, ενώ εχθές οι νεκροί άγγιξαν τους 101 νεκρούς και οι διασωληνωμένοι τους 672.

Στην αυριανή συνεδρίαση, οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα εισηγηθούν την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, τα οποία είναι σε ισχύ από τις 23 Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και επιτροπή έχει διχαστεί, οι «σκληροί» δείκτες δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων. Το πόσο θα διαρκέσει η παράταση είναι άγνωστο, με ορισμένους εμπειρογνωμόνες να κάνουν λόγο για δύο εβδομάδες, καθώς τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα και οι νεκροί και διασωληνωμένοι είναι σε επίπεδα που προβληματίζουν.

Στο τραπέζι η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση

Στο επίκεντρο, πάντως, αναμένεται να βρεθεί η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση. Αυτό που φέρεται να ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι η επαναλειτουργία της μουσικής μπορεί να ανοίξει τα κέντρα διασκέδασης με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος διασποράς.

Σχολιάζοντας την χαλάρωση των μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή, θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν αντανακλαστικά οι αποφάσεις της σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είμαστε τώρα στην πανδημία. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα δούμε αν θα πάμε σε μία περαιτέρω παράταση ή σε κάποια χαλάρωση των μέτρων. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα πούμε κι εμείς τη γνώμη μας».

«Δυστυχώς, το 85% των ανθρώπων που φθάνουν εκεί είναι ανεμβολίαστοι και οδηγούμαστε στα αυξημένα νούμερα απωλειών. Προφανώς και μας ανησυχεί και είναι κάτι που οφείλει να το συμπεριλάβει κανείς στα κριτήρια, με τα οποία θα λάβει τις όποιες αποφάσεις» είπε σχετικά με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ