Κορωνοϊός: Οι ειδικοί αποφασίζουν για το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Γυναίκα με μάσκα κατεβαίνει σκαλιά Facebook Twitter
Φωτ: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
0

Βήμα-βήμα φαίνεται πως θα προχωρήσει η χαλάρωση των μέτρων και οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν σήμερα την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Μετά την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την εκκίνηση των σχολικών εκδρομών και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, η Επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί την άρση της υποχρέωσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει δώσει το σύνθημα της σταδιακής χαλάρωσης, με το βλέμμα στην πορεία του κορωνοϊού, ο οποίος εξήγησε ότι θα απελευθερώνονται δραστηριότητες για τους εμβολιασμένους, ενώ θα δίνεται έμφαση στην θωράκιση των ανεμβολίαστων. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ANT1, ξεκαθάρισε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους ανεμβολίαστους».

Όπως τόνισε: «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα περισσότερα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν ήπια μέτρα όπως η μάσκας, πρωτίστως σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και κάποια άλλα μέτρα, αποστάσεις που δεν επηρεάζουν την κανονικότητα. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, προφανέστατα θα παραμείνουν τα μέτρα».

Εχθές, πάντως, ο καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, επισήμανε ότι τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση της κατάστασης. Όπως εκτίμησε πως «δεν είμαστε στο τέλος της ιστορίας, αλλά ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η κάθε χώρα πρέπει να βρει το δικό της κατάλληλο μονοπάτι για τη μετάβαση στην κανονικότητα, βασιζόμενη στα επιδημιολογικά δεδομένα και στη δημογραφία της. «Ειδικά για την Ευρώπη, το πλάνο ελευθερίας είναι η επόμενη προτεραιότητα» σημείωσε. «Οι καθηγητές από την Οξφόρδη λένε να μην ξεγελιόμαστε, διότι η Όμικρον θα μας ακουμπήσει όλους. Άρα αυτό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ίσως είναι η επιστροφή μας σε μία σταθερότητα, σε μία αλλαγή τρόπου σκέψης αλλά και σωστή αντιμετώπιση με όλα τα όπλα της επιστήμης» σχολίασε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ