Ρόδος: Βeach bar κατέλαβαν με ξαπλώστρες παραλία που λειτουργεί αρχαιολογικός χώρος

Ρόδος: Βeach bar κατέλαβαν με ξαπλώστρες παραλία που λειτουργεί αρχαιολογικός χώρος Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο «έστησαν» ξαπλώστρες δύο beach bar στη Ρόδο. 

Συγκεκριμένα, στην παραλία της Αγίας Αγάθης στην περιοχή Χαράκι, δύο beach bar τοποθέτησαν ξαπλώστρες και ομπρέλες σχεδόν στο σύνολο της παραλίας. Μάλιστα, οι εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως άδεια. 

«Αυτό που συμβαίνει στη Ρόδο ξεπερνά οτιδήποτε συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μία κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τρεις υπουργούς βγαίνει ΦΕΚ, προσδιορίζεται ακριβώς ο χώρος και η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο Ιάκωβος Γρύλλης, μέλος του Δικτύου Ομπρέλα.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2023 ανάμεσα στις περιοχές που εξαιρούνται της παραχώρησης της απλής χρήσης Αιγιαλού βρίσκεται η Παραλία της Αγίας Αγάθης, η οποία εξαιρείται ρητά. Για αυτό και δεν δημοπρατήθηκε από την Κτηματική υπηρεσία Δωδεκανήσων, η οποία μάλιστα έχει εκδώσει πρωτόκολλο κατεδάφισης.

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου που έχει την ευθύνη για τις κατεδαφίσεις δεν παρεμβαίνει» ανέφερε ο κ. Γρύλλης.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ελλάδα / «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»: Αντίδραση συγγενών θυμάτων 17 Νοέμβρη για τη συνέντευξη Κουφοντίνα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης επισημαίνουν ότι «οι θεσμικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί της χώρας αρνούνταν επί δεκαετίες να δώσουν λόγο στους τρομοκράτες, κάτι που ανατράπηκε τώρα»
THE LIFO TEAM
ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM