Την προφυλάκιση του 58χρονου επιχειρηματία, που κατηγορείται για την κλοπή των τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό, αποφάσισε πριν από λίγο ο εισαγγελέας.

 

Στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε και η σύζυγος του προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος επιχειρηματίας, απολογούμενος, αρνήθηκε ότι διέπραξε αυτός την κλοπή, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές το συμπέρασμα της αστυνομίας για το βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε και το οποίο τον κατέστησε υπόλογο για την διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων.

 

Ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το επίμαχο γενετικό υλικό δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δυο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η ιδιοκτήτρια της θυρίδας και το δεύτερο σε άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος είπε στον δικαστικό λειτουργό ότι «το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει, εκτός από δικά μου στοιχεία, και άλλων δύο ατόμων. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;».

 

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία ανέθεσε σε γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης.

 

Όσον αφορά το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων, ο κατηγορούμενος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα μπορούσε να έχει "μεταφερθεί", λέγοντας ότι το υλικό θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. «Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

 

Φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης - και επομένως, ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες.

 

Ο 58χρονος αρνήθηκε ότι ελάμβανε μέτρα προφύλαξης σε κάθε επίσκεψη του στην τράπεζα, όπως του καταλογίζεται, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ουσιαστικά δεν επρόκειτο για τρόπους για να "κρυφτεί" αλλά για συνήθειες του.

 

Έτσι φέρεται να απάντησε ότι φοράει πολύ συχνά καπέλο καθώς «είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου».

 

Είπε επίσης, πως τα γάντια και την μάσκα τα φορούσε λόγω της πανδημίας, συμπληρώνοντας μάλιστα, πως επειδή το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου του βρίσκεται πολύ κοντά στην τράπεζα, ο ίδιος φρόντιζε για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, γιατί «δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα».

 

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Βασίλης Σερεμέτης «Ο πελάτης μου είναι αθώος και θα ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για την πραγματογνωμοσύνη του DNA».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr