Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 58χρονου, ο οποίος συνελήφθη για την «κινηματογραφική» κλοπή από τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκαλύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο δράστης έδρασε μόνος του και με ένα μεγάλο κατσαβίδι να παραβίασε τέσσερις θυρίδες τυχαία αδειάζοντας το περιεχόμενό τους. Ουσιαστικά, έσπασε τις «γλώσσες», αχρηστεύοντας τις κλειδαριές και στη συνέχεια τις ξανάκλεισε χωρίς να αφήσει εξωτερικά το παραμικρό ίχνος. Το λάθος βέβαια, ήταν ότι στο εσωτερικό μίας εκ των τεσσάρων, άφησε το dna του και συγκεκριμένα ίχνη ιδρώτα.

 

Οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν πως η επιλογή των τεσσάρων θυρίδων έγινε πιθανότητα τυχαία με μοναδικά κριτήρια ότι ήταν διπλά στη θυρίδα που διέθετε ο ίδιος. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο φερόμενος δράστης να επέλεξε θυρίδες με μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να γνωρίζει ότι ανήκουν σε τέσσερις γυναίκες εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων. Ένα από τα θύματα φέρεται να διατηρούσε επαγγελματική σχέση με τη σύζυγο ου συλληφθέντα. 

 

Τον πρόδωσε ο ιδρώτας

 

Ο ιδρώτας σε μία από τις παραβιασμένες θυρίδες, η μεγάλη τσάντα από lap top, τα βίντεο που τον έχουν πιάσει να κινείται ύποπτα, λαμβάνοντας μέτρα να μην φανεί το πρόσωπό του, φορώντας καπέλο, μάσκα και γάντια, ήταν κάποια από τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη ενός 58χρονου.

 

Στο εξωτερικό τα κοσμήματα;

 

Στη δεύτερη φάση του κύκλου των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού των τεσσάρων θυρίδων της τράπεζας του Ψυχικού αξίας άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι αναλυτές εκτιμούν, πως ο δράστης έχει «σπάσει» το θησαυρό και τον έχει κρύψει σε διαφορετικά σημεία, με σκοπό να τον βγάλει στο εξωτερικό. Έτσι αναζητούν στοιχεία από τα δίκτυα των κλεπταποδόχων για το ενδεχόμενο κάποια από τα πανάκριβα κοσμήματα να έχουν βγει προς πώληση σε συγκεκριμένες χώρες των Βαλκανίων.