Πρωτομαγιά: Χωρίς Μετρό την Μεγάλη Τετάρτη - Δεμένα τα πλοία στα Λιμάνια - Στάση εργασίας των λεωφορείων

Πρωτομαγιά: Στάση εργασίας των λεωφορείων την Μεγάλη Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα μέσα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΣΑ για την απεργία της Πρωτομαγιάς την Μεγάλη Τετάρτη. 

Παρά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ προχώρησαν στην κήρυξη στάσης εργασίας. 

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία την Μεγάλη Τετάρτη από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ μέχρι το κλείσιμο της βάρδιας. Κανονικά ωστόσο αναμένεται να γίνουν τα δρομολόγια αστικών γραμμών που εκτελούν τα ΚΤΕΛ. 

Σημειώνεται ότι πολλά σωματεία εργαζομένων στη χώρα όπως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν προκηρύξει απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου.   

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά 

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ οπότε και το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.   

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας».   

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε επίσης την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Μεγάλη Τετάρτη. Η απεργία των ναυτεργατών θα είναι 24ωρη και θα ξεκινήσει στις 12.01 π.μ. μέχρι 23.59 μ.μ. της ίδια μέρας.  

«Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου των ναυτεργατών. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM