Προνόμια σε εμβολιασμένους: Qr code στην εστίαση, «ελεύθερη πρόσβαση» σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες

Προνόμια σε εμβολιασμένους: Qr code στην εστίαση, «ελεύθερη πρόσβαση» σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες Facebook Twitter
0

Τα επόμενα βήματα στην άρση περαιτέρω περιορισμών για πλήρως εμβολιασμένους θα ανακοινώσει μες στην εβδομάδα η κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταργηθούν οι περιορισμοί που αφορούν σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, ενώ στην ψυχαγωγία οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς χρήση μάσκας.

Την ίδια στιγμή, το σενάριο που εξετάζεται για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί είναι να υπάρχει διαφορετική χωρητικότητα,  δηλαδή θα μπαίνουν λιγότεροι σε τέτοιους χώρους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η τήρηση μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση φέρεται να φέρνει ως παράδειγμα τους αγώνες NBA στις ΗΠΑ, όπου στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονται ανεμβολίαστοι με αποστάσεις και μάσκες και στην άλλη εμβολιασμένοι με κανονική πληρότητα και χωρίς αποστάσεις. 

Αναφορικά με την εστίαση, όπου περιλαμβάνονται εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, η κυβέρνηση αναμένεται να αφήσει στην επιχείρηση την επιλογή αν θα δέχεται πλήρως εμβολιασμένους πελάτες, ελέγχοντας μέσω QR code την είσοδο στο κατάστημα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι έτοιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και θα έχουν στο κινητό ή το τάμπλετ οι υπεύθυνοι των χώρων, μέσω της οποίας θα σκανάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Orlando LGBT+: Επικίνδυνη για τρανς παιδιά η απόφαση ελληνικού δικαστηρίου

Ελλάδα / Orlando LGBT+: Επικίνδυνη για τα τρανς παιδιά η απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για υποστηρικτική μητέρα

Σύμφωνα με την οργάνωση τo δικαστήριο αποφάσισε επί λέξει ότι "από τα διδάγματα της κοινής πείρας ένα παιδί 6 ετών δεν μπορεί να είναι σίγουρο για την επιλογή του φύλου του"
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ