Προανακριτική προς Άρειο Πάγο: Να εξετάσουμε Σαράφη και Κελέση όπως ο εισαγγελέας

Προανακριτική προς Άρειο Πάγο: Να εξετάσουμε Σαράφη και Κελέση όπως ο εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Τριπλό αίτημα υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής προσκομίζοντας πέραν των άλλων και στοιχεία για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής με πρόεδρο τον Ιωάννη Μπούγα και βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην ΣΥΡΙΖΑ, προσκόμισαν επίμαχες καταθέσεις μαρτύρων προς αξιολόγηση για τους προστατευόμενους μάρτυρες και εξέθεσαν τα περιστατικά με την άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να προσέλθουν και να εξεταστούν από την Προανακριτική Επιτροπή. Το υλικό που αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες σηματοδοτεί υποβολή αιτήματος για επανεξέταση του καθεστώτος προστασίας από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα η Επιτροπή ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα να εξασφαλίσουν οι εισαγγελικές αρχές την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων όποτε αυτή γίνει, προκειμένου αυτοί να εξεταστούν και από την Προανακριτική όπως εξετάστηκαν και ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση του από τον Άρειο Πάγο, τόνισε ότι «εμείς ζητάμε να εξεταστούν και από εμάς στην Επιτροπή όπως και στον Άρειο Πάγο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο».

Επίσης η αντιπροσωπεία της Επιτροπής έθεσε στον Εισαγγελέα του ΑΠ θέματα που αφορούν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ζητώντας να τους αποστείλει έγγραφα της δικογραφίας για την Novartis που δεν έχει αποστείλει (όπως έγγραφα του FBI) ενώ σχετικά υπέρ της αποστολής τους έχει ταχθεί εγγράφως και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρής.

Τα αιτήματα,της Προανακριτικής θα διαβιβαστούν αρμοδίως από τον κ. Πλιώτα και αναμένεται να δοθούν σχετικές απαντήσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ