Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινές κάθειρξης 6 και 5 ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή κάθειρξης 11 ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε ποινή κάθειρξης 11 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις κατηγορίες των δύο αποπειρών βιασμού.  Επέβαλε, ειδικότερα, 6 χρόνια για την μία περίπτωση και 5 για την άλλη. 

Η εισαγγελέας της έδρας, η οποία είχε ζητήσει να του επιβληθεί εξαετής ποινή και για τις δύο περιπτώσεις, πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης.

Αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα της πλευράς του κατηγορουμένου για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού και ο ομόφωνα ένοχος για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των άλλων δύο ηθοποιών γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορήθηκε ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως και τελικά έγινε. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ