Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε κατηγορία, πρότεινε η εισαγγελέας

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε κατηγορία, πρότεινε η εισαγγελέας Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά και τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε το αίτημα της πλευράς του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο δικηγόρος του είχε ζητήσει να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Μάλιστα, ο κ.Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε απευθυνθεί στην έδρα, μετά την πρόταση της εισαγγελέως να μην γίνουν δεκτά, αναφέροντας τα εξής: «Στη συνείδησή σας θα το θυμόσαστε για το υπόλοιπο της ζωής σας, κρίνετε τη ζωή ενός ανθρώπου. Έχετε συνειδητοποιήσει γιατί τον κρίνετε ένοχο; Μην ακολουθήσετε την πρόταση της εισαγγελέως».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε στο δικαστήριο την ποινή των έξι ετών κάθειρξης για κάθε μία από τις κατηγορίες που κρίθηκε ένοχος. Η διαδικασία συνεχίζεται με την τοποθέτηση της υπεράσπισης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού και ο ομόφωνα ένοχος για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των άλλων δύο ηθοποιών γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορήθηκε ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως και τελικά έγινε. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM