Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις απόπειρες

---- ο Πέτρος Φιλιππίδης- Η απόφαση του δικαστηρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης για την κατηγορία του βιασμού, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση για ενοχή του όσον αφορά στις δύο κατηγορίες για απόπειρες βιασμού. 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, ο ηθοποιός κρίνεται ομόφωνα αθώος για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού και ο ομόφωνα ένοχος για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των άλλων δύο ηθοποιών γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συζήτηση για το εάν και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωρίσει το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος επέμενε στην αθωότητά του από την πρώτη στιγμή και έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του και «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο να απομακρυνθεί ο ίδιος και «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον γιο του και τους συνηγόρους του.

Στο δικαστήριο εν αναμονή της απόφασης βρίσκονται και οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η απόφαση του δικαστηρίου

Η υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο είναι από τα πλέον δυσαπόδεικτα εγκλήματα, ιδιαιτερότητα που είχε τονίσει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας Έδρας του Δικαστηρίου Στέλλα Στόγια, αναφερόμενη στα εγκλήματα σεξουαλικής αγριότητας, ως αυτά που «δεν διαπράττονται παρουσία μαρτύρων», που είναι «αθέατα εγκλήματα», όπως είχε τονίσει.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορήθηκε ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Οι πράξεις του 2008 και του 2010 σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είχαν τελεστεί μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ η περίπτωση του 2014 φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να είχε γίνει μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως και τελικά έγινε. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας θέλησε να δώσει απάντηση και για την κριτική ως προς τον χρόνο που επέλεξαν οι τρεις ηθοποιοί να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο.

«Ποιος θα πει στο θύμα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει; Στο "γιατί τώρα;" λοιπόν η απάντηση είναι πως γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες! Γιατί τώρα ένιωσαν δυνατές» είπε κατά την αγόρευσή της ενώ για τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι «Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι..».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ