ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε ο Κώστας Τζιβελέκας, ο Έλληνας κατακτητής του Έβερεστ

Πέθανε ο Κώστας Τζιβελέκας, ο Έλληνας κατακτητής του Έβερεστ Facebook Twitter
1

Ο Κώστας Τζιβελέκας, για πολλούς ο πιο έμπειρος Έλληνας ορειβάτης, πέθανε σήμερα στα 67 του χρόνια, ηττημένος από τον καρκίνο.

Είχε κάνει 13 αποστολές στα Ιμαλάια ενώ συνολικά είχε συμμετάσχει σε 37 αποστολές, στις περισσότερες ως επικεφαλής, χωρίς ποτέ να «χάσει» κάποιον ορειβάτη.

Η καταγωγή του ήταν από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας και διετέλεσε επίτιμος Πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.

Υπήρξε αρχηγός στην σημαντικότερη ελληνική αποστολή, την "Hellas Everest 2004", κατά την οποία για πρώτη φορά Έλληνες ορειβάτες κατάφεραν να πατήσουν στην «στέγη του κόσμου». «Είναι τρέλα το βουνό, Είναι έρωτας διαρκής» είχε πει ο Κώστας Τζιβελέκας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς, αρμόδιος για αγροτικά θέματα Κώστας Αποστολόπουλος γνώριζε πολύ καλά τον έμπειρο ορειβάτη και μαζί είχαν ανέβει στα Ιμαλάια.

Πέθανε ο Κώστας Τζιβελέκας, ο Έλληνας κατακτητής του Έβερεστ Facebook Twitter

Μιλώντας συγκινημένος για τον δάσκαλο και συνοδοιπόρο στις δύσκολες αποστολές για κατάκτηση κορυφών ο κος Αποστολόπουλος ανέφερε πως ο Κώστας Τζιβελέκας τον μύησε στα μυστικά του βουνού.

«Μαζί του έκανα αρκετές αποστολές, έπαιρνα από τις γνώσεις του και κυρίως τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπιζε το βουνό, κανείς ποτέ δεν κινδύνεψε όταν ήταν στην αποστολή του Τζιβελέκα», τόνισε μιλώντας στον FM1.


Σύμφωνα μάλιστα με την επιθυμία του μετά την κηδεία που θα γίνει στην Αθήνα, θα ακολουθήσει αποτέφρωση της σορού .Η τέφρα του θα σκορπιστεί στην κορυφή του Ολύμπου.

Mε πληροφορίες από tvstar.gr

Ελλάδα
1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια