Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στη βάση της Σούδας, αναμένεται να κάνει στάση ο Ντόναλντ Τραμπ εντός του Σαββατοκύριακου.

 

Η στάση του αεροπλάνου που μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο, θα γίνει στο πλαίσιο του ταξιδιού του προς τη Σιγκαπούρη, όπου την επόμενη Τρίτη, 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Ήδη, σύμφωνα με το militaire.gr, από χθες το πρωί βρίσκεται στη Σούδα το «εφεδρικό» Air Force 1, το οποίο πάντα ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου.

 

Το Air Force 1 με τον Τραμπ αναμένεται στη Σούδα για ανεφοδιασμό τις πρωινές ώρες αύριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Πάντως, χθεσινό ρεπορτάζ της Καθημερινής υπογράμμιζε πως ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας, όπως γίνεται συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Τραμπ θα επισκεφθεί τις αμερικανικές δυνάμεις στη βάση ή αν απλώς το αεροπλάνο θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τη Σιγκαπούρη.

 

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι δυνάμεις στη Σούδα παραμένουν σε μεγάλη επιφυλακή, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν και μια πιο εκτεταμένη παραμονή του Αμερικανού προέδρου.

 

Σημειώνεται πως πριν από λίγο, ο Τραμπ αναχώρησε πρόωρα από τη διάσκεψη της G7 στον Καναδά, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι για τη Σιγκαπούρη.