Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό με την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς στο Πέραμα, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος. 

 

Πρόκειται για έναν υπαστυνόμο και έξι αστυφύλακες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά το περιστατικό, απολογισμός του οποίου ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματίες από τους επιβαίνοντες στο ύποπτο όχημα, ενώ άλλος ένας διέφυγε. Επίσης, επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το ύποπτο αυτοκίνητο εμβόλισε τις μηχανές του. 

 

Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 30 κάλυκες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης κάνει λόγο για 38 πυροβολισμούς στο σημείο

 

Επίσης, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, που έγιναν παρουσία εισαγγελέα, φαίνεται ότι και οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό πυροβόλησαν. Σε ό,τι αφορά τον 20χρονο που έπεσε νεκρός, από την αρχική νεκροψία φαίνεται ότι έχει πάνω από ένα τραύμα από σφαίρες. Φως θα ρίξει η νεκροτομή, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. 

 

Πληροφορίες για ασυνεννοησία 

 

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή ασυνεννοησία ανάμεσα στο κέντρο επιχειρήσεων και τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης με την αιματηρή κατάληξη. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», κατά τη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να διακόψουν την καταδίωξη, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών και των διερχόμενων πολιτών. 

 

Αυτήκοοι μάρτυρες, που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι δόθηκε αρκετές φορές και σε αυστηρό τόνο η εντολή καμία ομάδα ΔΙΑΣ να μην εμπλακεί με το όχημα. 

 

Ο επικεφαλής της ομάδας που μετείχε στην καταδίωξη φέρεται να έλαβε τη διαταγή και να συμμορφώθηκε με αυτή, απαντώντας «ελήφθη» μέσω ασυρμάτου. Όμως, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. από το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω, που συνέχισαν την καταδίωξη, ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων ότι οι ύποπτοι είχαν εμβολίσει τις μηχανές τους και ότι υπήρχαν τραυματίες. 

 

Παρόμοιες πληροφορίες μετέδωσε και η ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ακούγονταν φωνές από τους επικεφαλής εκφωνητές του Β κέντρου, που είχαν δώσει εντολή στους αστυνομικούς να μην ακολουθήσουν το ύποπτο αυτοκίνητο. Μετά την εντολή η ΔΙΑΣ Πειραιά σταμάτησε την καταδίωξη, αλλά η ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, όταν εντόπισε το όχημα το καταδίωξε. 

 

Το σενάριο που εξετάζεται τώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι είτε οι αστυνομικοί να μην άκουσαν την εντολή, λόγω προβλήματος στις συχνότητες της αστυνομίας, είτε να την άκουσαν και να μην σταμάτησαν την καταδίωξη. 

 

Αυτό θα προκύψει και από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών μεταξύ του κέντρου επιχειρήσεων και των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.