ΣΥΡΙΖΑ για Πέραμα: Ζητά εξηγήσεις- «Να διασφαλίσουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών»

ΣΥΡΙΖΑ για Πέραμα: Ζητά εξηγήσεις- «Να διασφαλίσουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, με απολογισμό έναν νεκρό και οχτώ τραυματίες

«Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση. 


 
«Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου. 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του υπουργού Ανάπτυξης. «Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα», καταλήγει η ανακοίνωση. 


Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί 

Ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυφύλακες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό στο Πέραμα συνελήφθησαν

Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για τέτοια περιστατικά, οι αστυνομικοί- ανάμεσά τους και οι τραυματίες- συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. 

Το απόγευμα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, οπότε και θα ανακοινωθεί αν θα τους απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή από πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. Το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε στην περιοχή του Ρέντη όχημα με τρεις επιβαίνοντες, που «έφερε σπασμένο φινιστρίνι, εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη» και για αυτό αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος. 

Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Το όχημα εντοπίστηκε ξανά στο Αιγάλεω και ακολούθησε καταδίωξη ως το Πέραμα, όπου ακινητοποιήθηκε από λεωφορείο που κινούνταν αντίθετα. 

Στην προσπάθεια να διαφύγει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο οδηγός έκανε όπισθεν και εμβόλισε πέντε μηχανές της ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας επτά αστυνομικούς. 

«Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται», ανέφερε ακόμη η αστυνομία, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Ρέντη. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM