«Φρένο» στις μετακινήσεις εκτός περιφερειών για το Πάσχα φαίνεται πως βάζουν οι ειδικοί, έχοντας κατά νου την επιδημιολογική εικόνα και την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Η κυβέρνηση φέρεται να σκέφτεται να αναβάλει την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου, και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φοβάται πιθανό πισωγύρισμα, επομένως τα σενάρια για άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό μπαίνουν «στο συρτάρι», και αυτό το Πάσχα οι πολίτες αναμένεται να παραμείνουν στις πόλεις.

 

Την ίδια στιγμή, στις επαρχίες εκφράζονται ανησυχίες ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση και θα υπερφορτώσει το σύστημα υγείας, που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας. 

 

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο μετακινήσεων το Πάσχα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη είπε «έχουμε ακόμα ένα περιθώριο μιας εβδομάδας για να πούμε αν μπορούμε να γίνονται μετακινήσεις από νομό σε νομό. Κατά την προσωπική μου άποψη όπως είναι τα πράγματα μέχρι τώρα δεν μπορεί να γίνει».

 

«Και δεν μπορεί να γίνει για τους εξής λόγους, πρώτον ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός των παραμέτρων, δηλαδή διασωληνωμένων, αριθμός νοσηλευόμενων, που είναι πάνω από 4.000 σε απλές κλίνες και πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει σε βαθμό για να έχουμε σχετική ανοσία. Όταν λοιπόν δεν έχουμε σχετική ανοσία με το 50%, δεν μπορούμε να μιλάμε για μετακινήσεις μας από νομό σε νομό τη στιγμή που οι εμβολιασμοί δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr