Στην επίτευξη συμβιβαστικής λύσης για την λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ειδικότερα, αμέσως μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό για την λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι βρέθηκε μια λύση με έναν συμψηφισμό με περισσότερη ελευθερία το Πάσχα

 

«Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι θα γίνει γύρω από τους ναούς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτραπούν οι θρησκευτικές τελετές του Πάσχα αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με τήρηση όλων των μέτρων, ενώ δεν αποκλείεται η Ανάσταση να γίνει νωρίτερα ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός μετά τα μεσάνυχτα.

 

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr