«Ανθρωποκτόνο πρόθεση» καταγγέλλει η ΠΟΑΣΥ για την επίθεση σε αστυνομικό χθες στη Νέα Σμύρνη, ενώ καλεί τα κόμματα να δώσουν «τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού». 

 

«Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην ανακοίνωσή της ευχόμενη την ταχεία ανάρρωση του αστυνομικού. 


Η ΠΟΑΣΥ υποστηρίζει πως ενώ «ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό (...) καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα». 

 

«Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού» καταγγέλλει η ΠΟΑΣΥ και αναφέρει ότι οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους. 

 

«Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι η «εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα "κροκοδείλια δάκρυα", SMS και "ευχαριστώ"». 
 

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση των αστυνομικών.