«Οι Κυνηγοί» του Θόδωρου Αγγελόπουλου «ξαναζωντάνεψαν» στη λίμνη των Ιωαννίνων

«Οι Κυνηγοί» του Θόδωρου Αγγελόπουλου «ξαναζωντάνεψαν» στη λίμνη Ιωαννίνων Facebook Twitter
Πηγή: YouTube.
0

Σε μία συμβολική κίνηση, φόρο τιμής και μνήμης στον μεγάλο σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, για τα δέκα χρόνια από τον θάνατό του, βάρκες με κόκκινες σημαίες έπλευσαν στη λίμνη των Ιωαννίνων. 

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, πρόκειται για αναπαράσταση από τη σκηνή της ταινίας «Οι κυνηγοί» του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη με τις «κόκκινες σημαίες που ματώνουν τη λίμνη» στο σημείο όπου γυρίστηκε και η ταινία.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, την πρωτοβουλία στήριξαν η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια ιδέα στην οποία είχε και προσωπική συμβολή ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, πάλαι ποτέ συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου. 

Στην εκδήλωση μνήμης συμμετείχε πλήθος κόσμου δημιουργώντας πορεία με αντίστοιχες κόκκινες σημαίες, η οποία ακολούθησε παραλίμνια τις βάρκες, από την πλατεία Μαβίλη ως τα «Ναυτάκια».

Η σκηνή από την ταινία του 1977, «Οι κυνηγοί»:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM