Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: Αμετανόητος ο Κορκονέας - Θέλει να ζει χωρίς τύψεις

Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: Αμετανόητος ο Κορκονέας - Θέλει να ζει χωρίς τύψεις Facebook Twitter
1

Την οργή και την θλίψη της εξέφρασε η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μία ημέρα πριν την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του, λέγοντας πως  ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι αμετανόητος και «θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις». 

Για τη δολοφονία του γιου της,την αποφυλάκιση του Κορκονέα και για την επανεξέταση της υπόθεσης μετά από την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. 

«Πραγματικά είναι 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου και δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω το λόγο που έχω χάσει το παιδί μου» είπε η κ. Τσαλικιάν προσθέτοντας ότι «η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν ένα γεγονός απίστευτο πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική».

  

Λίγες ώρες πριν από τη μαύρη επέτειο ζητά να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού της χωρίς ένταση και χωρίς έκτροπα που αμαυρώνουν τη μνήμη του. Όπως ανέφερε «κάθε χρόνο γίνεται ένα μνημόσυνο για τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου, χιλιάδες διαδηλωτές εκφράζουν την οργή και αγανάκτηση τους για αυτό που έχει συμβεί απλά αυτό που θέλω να πω ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί πράο φιλήσυχο κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται, τα έκτροπα οι ταραχές, τα επεισόδια και οι δολιοφθορές στο κέντρο της Αθήνας δεν εκφράζουν καθόλου την προσωπικότητα και προσβάλλουν την υστεροφημία του Αλέξανδρου και για αυτό θα ήθελα αυτά να αποφεύγονται» 

Όπως είπε «θεωρώ ότι λόγοι υπεράσπισης επέβαλαν να κατασκευαστεί μία εικόνα για τον Αλέξανδρο διαφορετική από αυτή που πραγματικά ήταν το παιδί. Τη στιγμή που αποκλείστηκαν ψυχιατρικοί λόγοι στους δολοφόνους που οδήγησαν σε αυτή την πράξη έπρεπε να κατασκευαστεί μία εικόνα Αλεξάνδρου που να δημιουργήσει ένα άλλοθι στους δολοφόνους του» πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την δικαστική απόφαση για τους Σαραλιώτη και Κορκονέα είπε ότι «ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν "Ράμπο" δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο. Ο Σαραλιώτης άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο». 

«Περιμένω από τον Άρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο» τόνισε η κ. Τσαλικιάν και πρόσθεσε ότι «καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής καθώς ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Με αηδίασε αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις στη ζωή του». 

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια