Μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες για την εκ νέου κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού

Μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες για την εκ νέου κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Anadolu Agency/Ayhan Mehmet
0

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, «για την παράνομη σύλληψη και θέση υπό κράτηση», ενός από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, κατέθεσε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με κοινοποίηση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο, αλλά με διαταγή της προέδρου του Θ΄ Τμήματος του Εφετείου Αθηνών, Ευγενίας Μυλωνοπούλου, ανεστάλη προσωρινά η χορήγηση ασύλου και σήμερα, με απόφαση του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Νικολάου Πανταζή, επικυρώθηκε η απόφαση του διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για την εκ νέου κράτησή του.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «ο σεβασμός και η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η τήρηση της νομιμότητας, είναι αδιαπραγμάτευτα» και προσθέτει ότι «η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις λύσεις που προβλέπονται από το νόμο για την ασφάλεια των 8, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται επ' ουδενί το μέτρο της κράτησης».

Μάλιστα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες υπενθυμίζει, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΛΑΣ, «αλλοδαπός που υποβάλλει αίτηση διεθνούς προστασίας ενόσω δεν τελεί σε διοικητική κράτηση, δεν μπορεί να τεθεί σε κράτηση, εκτός αν συντρέχει στο πρόσωπό του εφαρμογή ποινικών διατάξεων».

Σχετικά με την σημερινή απόφαση του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Νικολάου Πανταζή, με την οποία επικύρωσε την απόφαση του διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για την εκ νέου κράτηση του συγκεκριμένου Τούρκου αξιωματικού, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες αναφέρει, ότι «αποτελεί διαρκές έλλειμμα της ελληνικής νομοθεσίας η μη πρόβλεψη διαδικασίας αναθεώρησης των σχετικών δικαστικών αποφάσεων, ενώ επίσης υφίστανται και άλλες δικαστικές δυνατότητες επανεξέτασης της απόφασης κράτησης, τις οποίες θα εξαντλήσουμε για την εφαρμογή της νομιμότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδόφιλος παρίστανε τον γονιό σε νεροτσουλήθρες - Είχε πάνω από 400 φωτογραφίες με μικρά παιδιά

Ελλάδα / Παιδόφιλος παρίστανε τον γονιό σε νεροτσουλήθρες - Είχε πάνω από 400 φωτογραφίες με μικρά παιδιά

Ο 42χρονος είχε πλαστογραφήσει την κάρτα εισόδου προκειμένου να μπει μέσα στο υδάτινο πάρκο - Πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι 12 εκ. και στο κινητό του εικόνες με παιδιά
LIFO NEWSROOM