Σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη υπεβλήθη το πρωί ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

 

Το ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο κος Μίκης Θεοδωράκης υπεβλήθη, σήμερα, την 8η Μαρτίου 2019, σε τοποθέτηση διεστιακού βηματοδότου και σε ηλεκτρική ανάταξη της ταχυαρρυθμίας. Συνεχίζει νοσηλευόμενος στο δωμάτιό του, υπό αγωγή».

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τις 26 Φεβρουαρίου και οι γιατροί του διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

 

Είχε εισαχθεί μετά από επεισόδιο δύσπνοιας και ταχυκαρδίες και οι γιατροί τον υπέβαλαν αμέσως σε ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή. 

 

Η είδηση για την νοσηλεία του Μίκη Θεοδωράκη έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης και λίγες ώρες μετά υπήρξε ιατρικό ανακοινωθέν.

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου ανέφερε τα εξής: «Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος».

 

Το βράδυ, υπήρξαν πληροφορίες για εισαγωγή του Μίκη Θεοδωράκη στο χειρουργείο, προκειμένου να του τοποθετηθεί βηματοδότης ενώ στη συνέχεια έγινε λόγος για κάποια άλλου είδους επέμβαση. Τελικά ο μουσικοσυνθέτης υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε τοποθέτηση βηματοδότη ενώ δεν επιβεβαιώθηκε κάποια άλλη επέμβαση.